News

Un angajat al unei firme de curierat din Craiova a furat colete în valoare de 40.000 de lei. Cum a fost prins hoțul

Un angajat al unei firme de curierat din Craiova a decis să-și complice singur viața atunci când a început să fure din coletele clienților.
23.02.2023 | 17:06
Un angajat al unei firme de curierat din Craiova a furat colete in valoare de 40000 de lei Cum a fost prins hotul
Firmă curierat. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Planul i-a funcționat timp de 8 zile, până a produs o pagubă de 40.000 de lei, după care a fost prins. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost ”pârât” de un șef de la firma de curierat de unde lucra. De altfel, bărbatul a fost filmat de camerele de supraveghere atunci când fura.

Angajat al unei firme de curierat fura din colete

”În seara zilei de 22 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie, din municipiul Craiova, reprezentant al unei societăți comerciale cu specific activități poștale și de curierat, cu privire la faptul că, un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Craiova, angajat al societății, ar fi sustras mai multe bunuri.

ADVERTISEMENT

În fapt, acesta este bănuit că în perioada 14-22 februarie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri aflate în coletele pe care le gestiona, bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate au fost recuperate 70% dintre bunurile sustrase, iar în noaptea de 22/23 februarie, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în formă continuată (16 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, a transmis IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Practic, tânărul era angajat al companiei la sortat colete, iar acesta reușea să sustragă ce-l interesa, țintind doar lucrurile de valoare. Așadar, compania de curierat respectivă este la rândul său ”victimă”, așa cum sunt și clienții țepuiți sau cei care vindeau marfa.

Un scenariu similar a fost identificat în urmă cu o săptămână la compania Curiera Transport Solutions, care s-a plâns că unul dintre curierii afiliați a fost înșelat de un client. Mai exact, omul de rea credință a plătit un colet cu bani de jucărie, care seamănă izbitor cu originalul.

ADVERTISEMENT

Bancnotele false au fost inserate printre cele autentice. Aceștia bani falși imită foarte bine materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, fiind aproape identice, aspect care a făcut imposibilă depistarea la încasarea ramburs”, a precizat compania, într-un comunicat de presă.

Totodată, compania îi avertiza pe toți curierii să fie atenți la acest timp de țeapă pe care unii oameni o dau. De reținut că Poliția a intrat pe fir, astfel că ”ingeniosul” care a încercat să înșele curierul riscă acum să ajungă după gratii.

ADVERTISEMENT

Astfel de acțiuni sunt regretabile și de netolerat. Curiera Transport Solutions cooperează deja cu organele abilitate și ne dorim pe aceasta cale să îi avertizăm și pe ceilalți furnizori de servicii de curierat de incident pentru a spori atenția în cazul colectărilor de tip ramburs”, a transmis Silvia Duță, CEO al companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: