News

Un avion care transporta echipamente medicale s-a prăbușit în Somalia. Nu există supraviețuitori

05.05.2020 | 08:38
Un avion care transporta echipamente medicale sa prabusit in Somalia Nu exista supravietuitori
ADVERTISEMENT

Un avion care transporta echipamente medicale anti Covid-19 s-a prăbușit în Somalia, undeva în apropierea orașului Bardale. Toți cei aflați la bordul aeronavei și-au pierdut viața.

Un avion care transporta echipamente medicale s-a prăbușit în Somalia. Nu există supraviețuitori

Luni, 4 mai, un avion al companiei aeriene din Kenya, African Express, s-a prăbușit în apropiere de orașul Bardale din Somalia. Toate cele șase persoane de la bord și-au pierdut viața în tragedie, informează The Jerusalem Post.

ADVERTISEMENT

Aeronava, de tipul African Express Airways Embraer E-120, transporta echipamente medicale destinate luptei cu pandemia de coronavirus.

Toate cele șase persoane aflate la bord: pilotul, copilotul, inginerul de zbor, un pilot stagiar şi două persoane care lucrează pentru linia aeriană, au murit. Până în prezent au fost recuperate cinci cadavre, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Suspiciuni că avionul din Kenya ar fi fost doborât

Până la această oră nu s-a anunțat în mod oficial care e cauza acestui accident aviatic, însă există voci din zonă care spun că o rachetă ar fi lovit aeronava.

Un oficial din Capitala Somaliei, Mogadishu, a declarat că a discutat cu un martor de pe aerodrom care i-ar fi spus că aparatul de zbor a fost doborât.

ADVERTISEMENT

Abdirashid Abdullahi Mohamed, fost ministru somalez al apărării, a dezvăluit că a vorbit cu un martor de pe aerodrom.

Acesta i-ar fi explicat că avionul a încercat să aterizeze, dar a fost nevoit să se rotească în zbor din cauza unor animale sălbatice aflate pe aerodrom şi apoi, la a doua încercare de aterizare, se pare că a fost atins într-o aripă.

ADVERTISEMENT

Și un jurnalist din zonă descrie accidentul ca fiind un atentat. ”E120 zbura la 4.000 de metri altitudine când a fost lovit de un obiect, la aproximativ 3 minute distanță de aterizarea pe traseul aerian Bardale. Doi piloți, un inginer de zbor și alți trei au fost uciși în incident ”, a scris VOA Harun Maruf pe Twitter.

ADVERTISEMENT