News

Un avion cu 107 pasageri, probleme la aterizare, în Iași. A fost activat planul roșu de intervenție

Un avion cu 107 pasageri s-a defectat și nu putea ateriza. Plan roșu activat.
30.08.2021 | 13:57
Un avion cu 107 pasageri probleme la aterizare in Iasi A fost activat planul rosu de interventie
ADVERTISEMENT

Un avion în care se aflau 107 persoane a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul din Iași. Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iași anunță că aeronava avea probleme tehnice.

Un avion cu 107 pasageri, probleme la aterizare, în Iași

Mai multe autospeciale au sosit la fața locului, dar și medici, pentru a se asigura că starea de sănătate a pasagerilor este una bună. În aeronavă se aflau în acele momente 107 pasageri.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un avion Airbus 321, care circula de la Bergamo și avea ca destinație Aeroportul din Iași.

Aeronava a reușit să aterizeze fără alte incidente. Sistemul de navigație al avionului s-a defectat, din această cauză pilotul nu a putut să aterizeze în siguranță din prima încercare.

ADVERTISEMENT

„Asigurarea măsurilor specifice la aterizarea unei aeronave care întâmpina probleme tehnice. A aterizat în siguranță aeronava, momentan toți pasagerii au coborât și sunt evaluați medical.

Au fost mai multe autospeciale, surse medicale care să asigure intervenția. S-au alocat resurse medicale disponibile pe raza județului Iași”, a transmis ISU Iași, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise 22 de autospeciale, cu 50 de salvatori. A fost activat și planul roșu de intervenție.

“Pentru asigurarea intervenției au fost deplasate la Aeroportul Internațional Iași 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofiteri și 6 ofițeri”, au anunţat reprezentanţii ISU Iaşi.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis reprezentanții aeroportului din Iași despre acest incident

Și aeroportul din Iași a confirmat această informație. Aeronava a reușit să aterizeze în siguranță din a doua încercare, în jurul orei 13:30. Pilotul a transmis cu 20 de minute înainte de aterizare că el întâmpină probleme.

„Totul este sub control, aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă, problema a fost una tehnică la instrumentul de navigație, din câte a raportat pilotul.

Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul a precizat problema.

Am mobilizat efectivele de pompieri dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Avionul avea aproximativ 100 de pasageri.

Nu ştim dacă cineva a suferit vreun atac de panică”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași, conform BZI.

Toate persoanele implicate în acest incident sunt în siguranță, din fericire, după ce pilotul a reușit să facă o manevră prin care să aterizeze în siguranță, chiar dacă nu avea la dispoziție sistemul de navigație care să îl ghideze.

Un zbor a fost întârziat de acest incident și o altă decolare a avut loc mai târziu, au mai transmis reprezentanții aeroportului.

”În momentul de față nu e niciun zbor anulat”, a transmis Romeo Vatră, directorul general de la Aeroportul din Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: