News

Un avion de luptă al Rusiei s-a prăbușit peste un bloc de 9 etaje din orașul Eisk. Etajele superioare, distruse complet

Un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din orașul Eisk din sudul Rusiei, provocând moartea a cel puțin două persoane și rănirea a 15.
17.10.2022 | 20:52
Un avion de lupta al Rusiei sa prabusit peste un bloc de 9 etaje din orasul Eisk Etajele superioare distruse complet
Un avion de luptă SU-34 s-a prăbușit luni peste un bloc de nouă etaje din orașul Eisk. Foto: captură YouTube – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ministerul rus al Apărării a declarat că în acea zonă s-a prăbușit un avion de luptă Su-34, care efectua un zbor de antrenament când unul dintre motoare a luat foc.

Avion de luptă prăbușit într-un oraș de pe coasta Mării Azov

Aparatul de zbor s-a oprit într-un bloc de nouă etaje, incendiat în urma impactului. Piloții avionului s-au catapultat înainte de prăbușire, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Ulterior, serviciile de urgență au fost chemate la fața locului: “Potrivit unui raport al piloților, motivul prăbușirii a fost un incendiu la unul dintre motoare în timpul decolării“, au transmis reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

La rândul său, guvernatorul regiunii Krasnodar, din care face parte orașul Eisk, a declarat că se îndreaptă locul teribilului accident. Totodată, el a spus că serviciile de pompieri regionale și locale acționează pentru stingerea incendiului de amploare.

ADVERTISEMENT

Presa locală a relatat că focul a cuprins cinci etaje ale clădirii și că mai multe apartamente au fost avariate. Kremlinul a ordonat autorităților naționale și regionale să ofere “toată asistența necesară” victimelor incendiului din centrul orașului Eisk.

Blocul a fost distrus în proporție de peste 60%

Autoritățile locale au dezvăluit că cinci etaje ale blocului au fost cuprinse de flăcări, iar cele superioare s-au prăbuşit. În total, au fost afectate 45 de apartamente. Oraşul Eisk se află pe coasta Mării Azov, care separă sudul Ucrainei de sudul Rusiei.

ADVERTISEMENT

Amintim că în sudul Rusiei s-a prăbușit recent un alt avion. Din cauza acestui accident aviatic, șase oameni au fost răniți. ”Pompierii care au ajuns la fața locului au efectuat recunoașterea incendiului. În acel moment, a avut loc o explozie.

Un angajat al departamentului de pompieri a fost rănit în explozie și a fost spitalizat. El a suferit răni de la braț și picior, precum și o arsură la față.

ADVERTISEMENT

Experții își dau seama ce fel de aeronavă s-a prăbușit și din ce motive”, au transmis la acea vreme reprezentanții Ministerului Situațiilor de Urgență din regiune.

ADVERTISEMENT