News

Un avion de pasageri şi unul de antrenament s-au ciocnit în aer. Accident grav pe ruta către o stațiune de pe litoral

Două avioane s-au ciocnit deasupra Parcului Național Nairobi, din capitala Kenyei, după care avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit.
05.03.2024 | 14:53
Un avion de pasageri si unul de antrenament sau ciocnit in aer Accident grav pe ruta catre o statiune de pe litoral
Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în urma impactului Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cel puțin două persoane au murit, după ce un avion de pasageri s-a ciocnit în Kenya cu un avion de antrenament aerian, după cum a anunțat poliția locală.

Două persoane din avionul de antrenament au murit

Avioanele s-au ciocnit deasupra Parcului Național Nairobi, din capitala Kenyiei, după care avionul mai mic s-a prăbușit, relatează Sky News.

ADVERTISEMENT

Avionul de dimensiuni mai mari, operat de Safarilink Aviation și care transporta 44 de persoane, se îndrepta către stațiunea de pe litoral Diani, când echipajul a raportat o bubuitură puternică la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Wilson și a decis să se întoarcă, a transmis compania aeriană.

Astfel, avionul de pasageri a făcut cale întoarsă şi a aterizat în siguranță pe aeroportul pe care tocmai îl părăsise.

ADVERTISEMENT

“Putem confirma că un student și un instructor din avionul de antrenament au murit în timpul incidentului”, a transmis poliția din Nairobi.

La rândul său, compania aviatică a comunicat: “Safarilink Aviation dorește să raporteze că în această dimineață zborul nostru cu numărul 053, cu 39 de pasageri și 5 membri ai echipajului la bord, care se îndrepta spre Diani, a experimentat o bubuitură puternică la scurt timp după decolare”.

ADVERTISEMENT

Avionul de tip Cessna 172, care aparţinea școlii de pilotaj 99 Flying Club, și avionul de pasageri Safarilink s-au ciocnit la ora locală 10:05 (ora 09:05, ora României), după cum a transmis Autoritatea Aviației Civile din Kenya. Autoritățile investighează cauzele acestui incident, relatează şi Associated Press.

Şi în Brazilia a fost pe punctul să se producă o tragedie, o aeronavă Embraer EMB-110 Bandeirante evitând la limită dezastrul, după ce a aterizat pe o porțiune închisă a pistei de pe aeroportul Boa Vista-Intl din Brazilia. Aeronava Embraer EMB-110 a aterizat pe o secțiune a pistei 26 care era închisă pentru întreținere, aproape ciocnindu-se de o dubă de întreținere din apropiere.

ADVERTISEMENT

În schimb, luni seară, mai multe persoane au murit în oraşul Nashville, din statul american Tennessee, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea unei autostrăzi interstatale.

ADVERTISEMENT