Life

Un băiețel s-a născut cu o ”carapace” pe spate. La nici 2 ani a trecut prin două operații: “Doctorii nu știau cu adevărat ce era”

Un copil a venit pe lume cu o ”carapace” pe spate. La numai un an și jumătate a fost supus la două intervenții chirurgicale.
30.04.2023 | 10:20
Un baietel sa nascut cu o carapace pe spate La nici 2 ani a trecut prin doua operatii Doctorii nu stiau cu adevarat ce era
Un copil a venit pe lume cu o ”carapace” pe spate. La numai un an și jumătate a fost supus la două intervenții chirurgicale. Sursa foto: mirror.co.uk
ADVERTISEMENT

Un băiețel s-a născut cu o ”carapace” pe spate. La nici 2 ani a trecut prin două operații, după spusele mamei sale. Micuțul a fost consultat de mai multe cadre medicale înainte să i se pună diagnosticul corect.

Un copil a venit pe lume cu o ”carapace” pe spate. La numai un an și jumătate a fost supus la două intervenții chirurgicale

James McCallum este un copil care a avut o perioadă foarte lungă de timp o ”carapace” pe spate. Micuțul s-a născut în august 2021, la Morton Plant Hospital din Clearwater, Florida, Statele Unite ale Americii, toate analizele din sarcină fiind normale.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după naștere părinții, Kaitlyn (35 de ani) și Tim (41 de ani), de profesie recrutor de personal medical, au observat o crustă. Inițial, au crezut că este vorba de un semn, doar că a început treptat să crească din ce în ce mai mult.

Familia a așteptat luni întregi să primească un diagnostic corect din partea doctorilor. Acest lucru s-a produs datorită unui grup din mediul virtual unde părinții au fost îndrumați către un specialist. Medicul l-a diagnosticat cu nev melanocitar congenital gigant.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt malformații benigne, asemănătoare unei tumori care rezultă din dezvoltarea defectuoasă a celulei pigmentare. Prima intervenție chirurgicală a avut loc în februarie 2022 și a doua în luna mai a aceluiași an.

Băiețelul cu ”carapace” pe spate
Băiețelul cu ”carapace” pe spate. Sursa foto: Facebook / Marie GingerAlle GWong

Țesutul de pe spatele copilului a crescut rapid

„Înainte de a fi îndepărtată, crescuse rapid și devenise ca o carapace de broască țestoasă pe spatele lui. A ajuns în punctul în care a trebuit să îl culcăm pe o parte. Nu putea să își pună capul pe pernă deoarece formațiunea era foarte voluminoasă.

ADVERTISEMENT

Când s-a născut, mama mea și Tim au observat amândoi ceva pe spatele lui. Arăta ca un fel de semn din naștere, dar se închega pe alocuri. A fost îngrijorător, deoarece părea că ceva nu era în regulă. Doctorii nu știau cu adevărat ce era.

La început, acoperea 75% din spate și începuse să devină mai gras și mai umflat, părea că se dezvoltă. Când a împlinit două luni, un dermatolog pediatru a reușit să ne spună ce era și apoi a început procesul de îndepărtare.

ADVERTISEMENT

Este mult mai fericit și se simte mult mai confortabil, și vom fi fericiți că totul va dispărea până la vară”, a povestit mama băiețelului pe un grup de Facebook dedicat persoanelor care suferă de această afecțiune, conform Mirror.

Chiar dacă cea mai mare parte a nevului a fost îndepărtată deja de medici, băiețelul mai trebuie să treacă printr-o altă operație. În momentul de față James pare să se simtă mai bine și este mult mai mobil decât înainte.

ADVERTISEMENT