News

Un bărbat a fost ucis de o mașină MAI. Familia e obligată să plătească daunele

Un bărbat ucis de o mașină MAI, în timp ce traversa neregulamentar strada, a lăsat acum familiei o datorie imensă pentru dauna ”produsă”.
04.11.2022 | 16:31
Un barbat a fost ucis de o masina MAI Familia e obligata sa plateasca daunele
Drama într-o familie din România. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Mai exact, familia celui decedat a fost somată să plătească daunele produse autoturismului în urma impactului dintre mașina MAI și bărbat.

Un bărbat, ucis de o mașină MAI în timp ce traversa neregulamentar strada

Bărbatul a murit în 2017, în timp ce traversa neregulamentar strada. A fost spulberat de o limuzină MAI, care circula cu viteză. A lăsat în urmă o familie îndurerată, însă cu grave probleme de sănătate și fără prea mulți bani în conturi.

ADVERTISEMENT

După cinci ani, autoritățile au somat familia să plătească suma pentru reparații, care nu e mică. ”Pe la șase și jumătate, șapte fără ceva, a venit cineva și m-a anunțat, o cunoștință, soția unui coleg de serviciu, că a avut loc un accident. Pe moment nu am crezut, am crezut că e o glumă și așa, dar când lucrurile s-au adeverit, când am ajuns la fața locului, într-adevăr, soțul meu era pe caldarâm. Fusese accidentat mortal”, rememorează Brănoiu Elena, soția decedatului.

După cinci ani de procese, Ministerul Afacerilor Interne și-a câștigat dreptul de a obține din partea familiei suma de 29.600 de lei, daune produse mașinii în urma impactului.

ADVERTISEMENT

”Vă punem în vedere ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei notificări să achitați suma de 29,600,13 lei, reprezentând valoarea pagubei”, este transmis în somație, conform Digi 24.

”Am primit fiecare câte un plic, eu și cei doi copii. Știu că s-a făcut un recurs, i s-a dat prima dată o viteză de 70, apoi, la recurs, i s-a dat 65 și atunci s-a găsit vinovăție totală a soțului. Eu nu am reușit, din păcate, să achit această sumă pentru că, v-am spus, nu o am, mi-aș fi dorit să o am și să termin, să scap, să nu trăiesc acest coșmar.

ADVERTISEMENT

Nu contest că soțul meu nu e vinovat, a fost vinovat, v-am spus, nu contest hotărârea tribunalului, nu contest asta. Dar eu cred că legile sunt făcute pentru oameni. În litera legii mot a mot sunt să îi sprijinim pe omeni, nu să îi doborâm. Deja am fost lovită și am plătit! Și el, soțul meu, a plătit cu viața! Copiii mei au plătit cu suferința, cu lipsurile tatălui, că indiferent ce ar fi,să înlocuiești un părinte nu se poate”, se plânge femeia.

Copiii lăsați în urmă de bărbat nu își revin nici acum după decesul tatălui și dorm cu poza acestuia sub pernă.

ADVERTISEMENT

”Multe din pozele noastre, chiar și de familie, au fost distruse de copii. Și o să vă spun cum, copiii mei dorm cu pozele tatălui sub pernă. Am căutat albumele și i-am lăsat să facă chestia asta pentru că am simțit că poate așa ei se alină. Ei așa cred că tatăl lor e aproape de ei”, povestește soția îndurerată.

Avocații spun că familia e obligată să plătească, oricât de dureroasă pare situația. ”Cel care a fost păgubit este îndreptățit să primească daune morale și daune materiale. Singurul lucru, având în vede acest handicap, pe care familia persoanei vinovate îl poate face, este să formuleze o contestație la executare de 15 zile de când au primit comunicarea de executare silită”, transmite avocatul Florin Tîrnovean.

ADVERTISEMENT