News

Un bărbat a murit după ce “a fost mâncat de viu de ploşniţe și insecte” într-o închisoare

Situaţie înfiorătoare dezvăluită de familia unui deţinut, care a murit la numai trei luni după ce a fost trimis la închisoare.
16.04.2023 | 15:59
Un barbat a murit dupa ce a fost mancat de viu de plosnite si insecte intro inchisoare
Aşa arată celula în care a fost ţinut Lashawn Thompson
ADVERTISEMENT

Familia unui deținut care a murit anul trecut în închisoarea Fulton County, din Atlanta, spune că acesta a fost mâncat de viu de insecte și ploșnițe. Familia lui Lashawn Thompson și avocatul acestora solicită acum o anchetă penală cu privire la moartea bărbatului.

Peste 400 de deţinuţi sunt obligaţi să doarmă direct pe podea

Avocatul familiei Thompson, Michael Harper, a dezvăluit că pe 12 iunie 2022 Lashawn a fost dus la închisoarea din Comitatul Fulton și plasat într-o secție de psihiatrie, din cauza unor probleme de sănătate mintală pe care se presupune că le-ar fi avut.

ADVERTISEMENT

Totuşi, doar trei luni mai târziu, potrivit lui Harper, deţinutul “a fost găsit mort într-o celulă murdară din închisoare, după ce a fost mâncat de viu de ploșnițe și alte insecte”. Rapoartele închisorii arată că personalul medical și ofițerii de arest preventiv au observat că starea lui Thompson se deteriora, dar nu l-au ajutat, a mai acuzat avocatul.

“Ei au văzut, literalmente, cum sănătatea lui se deteriorează până când, în cele din urmă Lashawn a murit”, a spus Harper. “Când i-a fost descoperit corpul, unul dintre angajații închisorii a refuzat să efectueze resuscitare cardiopulmonară pentru că era speriat”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Harper a distribuit mai multe fotografii tulburătoare, despre care dă asigurări că au fost făcute în celula de închisoare unde a fost ţinut Thompson. Aparent, acestea l-ar înfăţişa chiar pe deţinut, acoperit de insecte, într-o celulă foarte murdară.

„Nu merita asta. Cineva trebuie să răspundă pentru moartea lui. Închisoarea din Comitatul Fulton trebuie să fie închisă și renovată”, a spus avocatul. În 2022, șeriful din Comitatul Fulton, Patrick Labat, și-a exprimat la rândul lui îngrijorarea cu privire la supraaglomerarea și subfinanțarea extremă a închisorii.

ADVERTISEMENT

Şeriful a dezvăluit că numărul total de deținuți din închisoare este de 3.600, după ce aproximativ 1.400 deținuți noi au ajuns acolo în ultimii doi ani. Potrivit acestuia, 428 de prizonieri au fost nevoiţi să doarmă pe podea, din cauza supraaglomerarii.

Unul dintre comisarii orașului, Bob Ellis, a numit, la rândul său, situaţia de închisoarea Comitatului Fulton drept o “criză umanitară”. O comisie municipală a aprobat un contract de 27 de milioane de dolari pentru a le oferi deținuților servicii de sănătate fizică și mintală, dar Labat a cerut încă 6 milioane de dolari a rezolva alte probleme legate de plata orelor suplimentare ale angajaţilor.

ADVERTISEMENT

Presa americană dezvăluie că decesul lui Lashawn Thompson nu este singurul care ridică mari semne de întrebare. La douăzeci de zile după ce Josh Macklemore a ajuns pentru prima dată la închisoarea Jackson County din Seymour (Indiana), corpul său slăbit și deshidratat și-a dat ultima suflare.

Macklemore a fost dus inițial la spital în vara anului 2021, unde familia lui spera că va putea fi tratat pentru un episod de schizofrenie. Dar când un detectiv de poliție în afara serviciului l-a văzut trăgând de păr de o asistentă, în timpul unei crize, Macklemore a ajuns la închisoare.

Detenţia sa nu a fost înregistrată niciodată oficial. Fotografiile și amprentele lui nu au fost niciodată luate și nu i-au fost făcute examinări medicale sau psihiatrice. În schimb, Macklemore, vizibil tulburat, a fost plasat într-o celulă mică fără ferestre, luminată constant numai de lumini fluorescente. Acolo și-a petrecut restul închisorii neputând scăpa de episodul psihotic acut pe care îl trăia.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii