News

Un bărbat a scos cuțitul la călătorii dintr-un autobuz bucureștean. SRI și Poliția, intervenție în forță

07.05.2021 | 16:53
Un barbat a scos cutitul la calatorii dintrun autobuz bucurestean SRI si Politia interventie in forta
Un bărbat a scos cuțitul la călătorii dintr-un autobuz bucureștean. SRI și Poliția, intervenție în forță Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un bărbat a scos cuțitul la călătorii dintr-un autobuz bucureștean. Serviciul Român de Informații și Poliția au intervenit în forță.

Bărbatul ar fi amenințat călătorii din autobuzul 117, care circula pe raza Sectorului 5. El a creat panică printre oameni, fluturând arma albă în jurul lor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Până în acest moment nu se cunoaște motivul pentru care a recurs la acest gest.

Un bărbat a scos cuțitul la călătorii dintr-un autobuz bucureștean. SRI și Poliția, intervenție în forță

Unul dintre oamenii aflați în mijocul de transport în comun a sesizat autoritățile, prin apel la 112. Individul a fost reținut cu repeziciune.

ADVERTISEMENT

Din primele informații transmise de autorități, este vorba de un cetățean român care nu are antecedente penale și nici legături cu terorismul. Omul a fost condus la audieri la sediul Poliției.

În cauza s-a deschis un dosar de cercetare penală. Dacă se va constata că a comis o infracțiune, el ar putea să fie reținut pentru 24 de ore și, mai apoi, prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

„În urmă unui apel la 112, inițiat la ora 12.28, Brigada Antiteroristă din cadrul SRI a fost alertată că un bărbat amenință cu un cuțit călătorii într-un autobuz care circulă în sectorul 5 din București.Echipa de intervenție a ajuns la fața locului unde, în coordonare cu Poliția, l-a imobilizat pe suspect în condiții de siguranță pentru ceilalți pasageri și participanți la trafic,” a anunțat Serviciul Român de Informații.

„Suspectul a fost predat Poliției, iar în acest moment se fac cercetări. Din primele verificări efectuate de SRI, suspectul nu este cunoscut pe profil terorist, iar până în prezent nu există elemente care să lege incidentul de un posibil act terorist”, a adăugat.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare, citate de Gândul, individul ar fi avut asupra lui un cuțit de bucătărie cu lama de zece centimentri. După ce ar fi avut un conflict cu o femeie, bărbatul a scos arma respectivă. Când au văzut-o, călătorii au început să strige, iar bărbatul ar fi aruncat cuțitul între scaune.

ADVERTISEMENT