News

Un bărbat a ucis 5 persoane, inclusiv un copil de 8 ani. Motivul incredibil pentru care a comis masacrul

Un bărbat a ucis 5 persoane, inclusiv un copil de 8 ani. Motivul incredibil pentru care a comis masacrul din Statele Unite ale Americii.
29.04.2023 | 22:27
Un barbat a ucis 5 persoane inclusiv un copil de 8 ani Motivul incredibil pentru care a comis masacrul
Un bărbat a ucis 5 persoane în SUA. Foto: ABC News
ADVERTISEMENT

Un bărbat a ucis 5 persoane, inclusiv un copil de 8 ani. Motivul incredibil pentru care a comis masacrul din Statele Unite ale Americii. Se pare că bărbatul s-a supărat atunci când vecinii i-au atras atenția să nu mai facă gălăgie.

Un bărbat a ucis 5 persoane, inclusiv un copil de 8 ani

Victimele sunt de origine din Honduras și au fost ucise cu sânge rece în timpul nopții, într-un orășel în apropiere de Cleveland, statul american Texas. Criminalul e un cetățean mexican, supărat că vecinii i-au atras atenția să nu mai facă gălăgie, pentru că bărbatul își folosea armele de foc în grădina sa, exersând, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Suspectul e Francisco Oropeza, are 39 de ani și este în continuare căutat de oamenii legii. Martorii spun că Oropeza se antrena cu o pușcă de asalt de tip AR-15, trăgând în grădina sa, iar vecinii i-au cerut acestuia să se oprească pentru că ”aveau un copil care încearcă să doarmă”.

Individul s-a enervat cumplit și le-a transmis acestora căface ce vrea în curtea sa”. Restul detaliilor nu au fost dezvăluite de anchetatori, cert e că patru persoane au murit la fața locului, iar un copil de 8 ani a murit câteva ore mai târziu la spital.

ADVERTISEMENT

Toate victimele au fost împușcate de la gât în sus, conform anchetatorilor. În casă se aflau zece persoane, toate victimele fiind din Honduras. Doi copii au fost găsiți în viață, sub corpurile neînsuflețite a două femei, rude cu aceștia. Un judecător a emis deja un mandat de arestare pentru atacator și a stabilit o cauțiune de 5 milioane de dolari.

Anchetatorii cred că Oropeza a plecat pe jos de la scena crimei și s-ar afla undeva la 3-4 kilometri distanță. Conform statisticilor, în SUA există mai multe arme decât locuitori. Asta, pentru că un american din trei deține cel puțin o armă, iar un american din doi locuiește într-o gospodărie unde se află o armă de foc.

ADVERTISEMENT

SUA se confruntă foarte des cu atacuri armate în școli, cel mai recent exemplu fiind cel din Nashville, unde 6 oameni au fost uciși, printre care 3 copii, de o fostă elevă a unui liceu, care a vrut să se răzbune pe profesori.

Atacul a avut loc la școala Covenant School, puțin peste ora 10:30. Atacatoarea a reușit să ucidă trei profesori și trei copii înainte de a fi lichidată de polițiști. Se pare că atacatoarea, Aiden Hale, era o fostă elevă a liceului, un liceu creștin. Drept transexuală, Aiden a avut probleme în copilărie cu profesorii acestui liceu, din motive religioase.

ADVERTISEMENT

De atunci, ofițerii de poliție au recuperat un ”manifest”, hărți desenate de mână, un bilet de sinucidere, 20 de jurnale, o jumătate de duzină de anuare școlare, laptopuri, telefoane și mai multe înscrisuri din casa ei. Acestea au fost împărtășite cu unitatea de analiză comportamentală a FBI din Quantico, Virginia și detaliază ”planificarea lui Hale pentru o perioadă de mai multe luni de a comite o crimă în masă”.

ADVERTISEMENT
Tags: