News

Un bărbat amenință că se aruncă de pe un pod pe Autostrada Soarelui. Circulația a fost blocată

Circulația a fost blocată pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 130 pe sensul de mers spre Bucu, acolo unde un bărbat a amenințat că se va arunca de pe un pod.
28.03.2024 | 13:26
Un barbat ameninta ca se arunca de pe un pod pe Autostrada Soarelui Circulatia a fost blocata
Un bărbat amenință că se aruncă de pe un pod pe Autostrada Soarelui. Circulația a fost blocată. Foto: Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise deja mai multe ambulanțe și autospeciale, alături de polițiști și jandarmi, care încearcă să-l convingă pe om să nu comită gestul necugetat. Nu se știe momentan cine este bărbatul și ce dorește, însă negociatorii fac tot posibilul ca acesta să se dea jos și să colaboreze cu salvatorii.

Un bărbat amenință că se aruncă de pe un pod pe Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui leagă Bucureștiul de litoralul românesc, fiind intens circulată în această perioadă. Nu este pentru prima oară când o persoană amenință că se sinucide sau chiar o face în zonă. În 2023, un tânăr de 19 ani a decis să intre cu mașina într-un TIR, cu mare viteză.

ADVERTISEMENT

”La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 4:34, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A2 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier la kilometrul 42, sensul de mers București spre Constanța.

Din primele cercetări a reieșit faptul că un autoturism, condus de un tânăr, de 19 ani, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară cu semiremorcă, condusă regulamentar, pe aceeași bandă, de către un bărbat, de 43 de ani”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Călărași.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a amenințat că se aruncă de pe un pod din Timiș

Anchetatorii au stabilit atunci că tânărul consumase alcool înainte de a se sinucide și nu a avut nicio intenție să frâneze.  În urmă cu două luni, un bărbat s-a urcat pe un pod din Timiș și a amenințat că se aruncă, iar negociatorii au avut nevoie de mai mult ore pentru a-l convinge să coboare.

Drumul care lega Timișoara spre Lugoj a fost blocat zeci de minute, până în clipa în care individul a fost convins să nu comită acest gest. ”La data de 3 ianuarie 2024, în jurul orei 18.09, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, cu privire la faptul că acesta are intenția de a se arunca de pe pasarela centurii Lugoj.

ADVERTISEMENT

La fața locului se află 3 echipaje de poliție, echipa de negociatori din cadrul IPJ Timiș și pompieri ai ISU Banat”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Timiș. Deși inițial nu se cunoștea motivul pentru care bărbatul a vrut să se sinucidă, acesta a fost aflat ulterior.

Așadar, în cele din urmă bărbatul le-a transmis jurnaliștilor prezenți la fața locului că a ales să își pună capăt zilelor pentru că ”viața e grea”. Din fericire polițiștii și negociatorii au reușit să-l dea pe acesta jos de e pod în timp util.

ADVERTISEMENT

Statistic, în România se sinucid anual în jur de 3.000 de oameni, 80% dintre aceștia fiind bărbați. Cele mai multe sinucideri, exceptând Capitala București, au loc în Stau Mare și Harghita. Cei mai fericiți oameni, care nu aleg să se sinucidă într-o rată atât de mare, sunt locuitorii din Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: