News

Un bărbat care amenința că își dă foc, salvat în ultima clipă de trupele SAS. Rolul incredibil jucat de un jandarm în civil Video

Operațiune ca în filme a jandarmilor și trupelor SAS prin care au reușit să salveze în ultima clipă un bărbat care amenința că își va da foc
23.07.2023 | 10:26
Un barbat care ameninta ca isi da foc salvat in ultima clipa de trupele SAS Rolul incredibil jucat de un jandarm in civil Video
Operațiune ca în filme de salvare a unui bărbat care amenința că-și dă foc. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în fața parchetului din Slobozia, acolo unde un bărbat s-a stropit cu benzină și, cu o brichetă în mână, a amenințat că se autoincendiază. Ce a urmat a fost o operațiune incredibilă de salvare a acestuia, la care au luat parte jandarmii și trupele SAS.

Bărbat, oprit să se autoincendieze

Incidentul s-a petrecut în Slobozia, aproape de miezul nopții, acolo unde un bărbat în vârstă de 53 de ani a amenințat că își dă foc în fața Parchetului din localitate din cauza unor probleme în justiție. Un prin rol important a avut jandarmul de serviciu de la Parchet, care a reușit să-l țină de vorbă până la sosirea echipajelor de intervenție.

ADVERTISEMENT

„Jandarmii, luptătorii SAS și pompierii ialomițeni au reușit împreună să salveze un bărbat care amenința că se autoincendiază. Seara trecută, aproape de miezul nopții, un bărbat în vârstă de 53 de ani, pe fondul unor nemulțumiri legate de un dosar penal în care era implicat, a amenințat că se autoincendiază pe scările din fața ușilor de acces în Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Jandarmul de serviciu din instituție a tergiversat discuția până la sosirea tuturor echipajelor de intervenție din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

Potrivit jandarmilor situația era una la limită. Bărbatul de 53 de ani se stropise cu benzină și, având în mână o brichetă, amenința că își dă foc. Mai mult, situația era cu atât mai complicată cu cât bărbatul refuza orice discuție cu persoane îmbrăcate în uniformă, spunând că nu discută decât cu procurorul de serviciu.

„Bărbatul, care s-a stropit cu combustibil, având în mână o brichetă și fiind foarte agitat, a refuzat negocierea cu orice persoană îmbrăcată în uniformă, insistând că vrea să discute cu un procuror din cadrul Parchetului”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Rolul cheie jucat de un jandarm în civil

În acest moment un rol cheie a fost jucat de un jandarm în civil, aflat în timpul liber. Acesta a intrat în clădirea Parchetului împreună cu forțele de ordine și s-a dat drept procuror, ținându-l de vorbă pe bărbatul care amenința că-și dă foc. Abia în acest moment au intervenit trupele speciale SAS care au reușit să-l imobilizeze pe bărbat.

„În timp ce se negocia cu persoana nemulțumită, Mihai, un jandarm ialomițean, care se afla în timpul liber, în haine civile, a intrat, împreună cu jandarmi de la grupa antiteroristă din cadrul Jandarmeriei Ialomița și luptători SAS din cadrul Poliției Ialomița, pe ușa din spate a instituției și sub pretextul că este procurorul de serviciu, i-a distras atenția bărbatului, l-a dezechilibrat, reușind astfel să fie imobilizat de forțele de ordine”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Așa cum se vede pe înregistrare, în timpul intervenției trupelor speciale, reprezentanții ISU Ialomița, care se aflau și ei la fața locului au intervenit preventiv cu un stingător.

„În acel moment, colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița au acționat stingătorul pentru a preveni autoincendierea”, se mai arată în comunicatul jandarmeriei.

Bărbatul care amenința că-și dă foc a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind internat pentru investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT