News

Un bărbat din Arad se află în stare gravă, după ce a căzut într-un siloz de cereale

În Arad un bărbat a fost rănit grav, după ce a căzut într-un siloz de cereale. Omul a fost transportat cu elicopterul la un spital
25.01.2024 | 17:16
Un barbat din Arad se afla in stare grava dupa ce a cazut intrun siloz de cereale
Un bărbat a căzut într-un siloz și este internat la spital în stare gravă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O persoană de 58 de ani din localitatea Şeitin a fost rănită grav, joi, 25 ianuarie, după ce a căzut într-un siloz de cereale. Bărbatul a fost transportat de urgență cu elicopterul la spital.

Victima are răni grave

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a transmis că victima are răni la nivelul feței. Acestea ar fi fost provocate de un utilaj care opera în siloz.

ADVERTISEMENT

„Au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului Arad cu o autospecială de stingere cu accesorii de salvare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţimi, descarcerarea grea, o ambulanţă SMURD şi elicopterul SMURD.

De asemenea, în sprijinul forțelor de intervenție au acționat pompierii voluntari din Șeitin. Persoana extrasă din siloz este conștientă, cu răni suferite în zona feței”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 58 de ani a fost preluat imediat de un echipaj medical și a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Incident similar la Petromidia

Anul trecut, în luna mai, un incident similar s-a petrecut și la Petromidia. Un bărbat a murit pe loc, după ce a vrut să-și salveze colega care căzuse într-un bazin de azot. Câteva zile mai târziu, a decedat și femeia.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-ar fi putut întâmpla din cauza unei defecțiuni tehnice sau din cauza unei erori umane. Nu se știe cu exactitate care ar fi fost cauza, dacă femeia a coborât prea mult sau a căzut accidental în rezervor. Cei doi se asigurau că nu lipsea materia primă din rezervor.

Un alt accident la locul de muncă s-a petrecut în 20203, în localitatea Pătârlagele din judeţul Buzău. Patru muncitori au fost la un pas de moarte în timp ce curățau un rezervor de combustibil.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au intoxicat cu aerul emis de rezervor, dar din fericire au fost scoși la timp și au primit îngrijiri medicale pe loc. Numai unul dintre ei a necesitat internare și a fost transportat la spital.

 

ADVERTISEMENT
Tags: