News

Un bărbat din România a reclamat ANPC-ul la ANPC. Motivul pentru care a decis să facă plângerea

Caz unic în România: un bărbat din județul Prahova a reclamat ANPC-ul la ...ANPC. Ce stă în spatele gestului cetățeanului.
27.09.2023 | 22:02
Un barbat din Romania a reclamat ANPCul la ANPC Motivul pentru care a decis sa faca plangerea
Caz unic în România: un cetățean a reclamat ANPC-ul la ANPC. Ce stă în spatele gestului. Sursa foto: mediafax.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din România a reclamat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) tocmai la ANPC. Ce l-a nemulțumit pe cetățean și cum își explică acest demers inedit.

Caz unic în România: un cetățean a reclamat ANPC-ul la ANPC. Ce stă în spatele gestului

În luna august, un bărbat din Prahova a încercat să achiziționeze online bilete de avion pentru o călătorie la Londra. La scurt timp după ce a găsit o ofertă excelentă pe un site de profil, el a avut surpriza neplăcută ca tariful afișat inițial să se majoreze ”în timp real”, după ce introdusese datele necesare plății.

ADVERTISEMENT

Nemulțumit de situația prin care trece, bărbatul a reclamat cazul atât la agenția de turism online, cât și la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Reprezentanții companiei de turism i-au explicat în termen rezonabil că variațiile de tarif sunt un aspect complex și dinamic al industriei aviatice, lucru specificat pe site.

ADVERTISEMENT

În schimb, cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu i-au transmis nimic oficial în termenul legal de 30 de zile. Mai mult, ei i-au redirecționat petiția către filiala din Sibiu.

Extrem de revoltat, pentru că este ignorat de autoritățile care ar trebui să îl protejeze, bărbatul a făcut o nouă reclamație. De această dată a reclamat ANPC-ul tocmai la ANPC.

ADVERTISEMENT

Au trecut 35 de zile și încă nu am primit răspuns din partea ANPC. Fapt pentru care fac acum această reclamație împotriva ANPC, deoarece nu mă simt deloc protejat de instituția dumneavoastră”, a scris bărbatul în reclamația încărcată pe site-ul ANPC, scrie Observatorul Prahovean.

Cetățeanul din Prahova: ”Măcar fac și eu mișto de ei”

În urma plângerii depuse la ANPC, cu părâtul tot ANPC, bărbatul din Prahova spune că nu are speranțe că va rezolva ceva. Este împăcat cu faptul că ”măcar face mișto” de reprezentanții statului.

ADVERTISEMENT

”Sunt convins că după ce fac reclamația asta nu am cum să mai primesc soluționare pozitivă pentru speța inițială. Dar măcar fac și eu mișto de ei. Atunci când instituțiile statului fac mișto de tine merită exact același tratament”, a declarat Decebal M. pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: