Life

Cine este, de fapt, Pescobar. Câți bani face din afacerea pe care o deține

Cine este, de fapt, Pescobar, celebrul afacerist care a deschis Taverna Racilor. Câți bani face din afacerea pe care o deține.
21.09.2023 | 00:31
Cine este de fapt Pescobar Cati bani face din afacerea pe care o detine
Cine este, de fapt, Pescobar. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cine este, de fapt, Pescobar. Câți bani face acesta din afacerea pe care o are în centrul Capitalei.

Cine este, de fapt, Pescobar

Paul Nicolau este numele din buletin al lui Pescobar, așa cum îi place să se intituleze. Acesta are celebrul restaurant Taverna Racilor din Herăstrău, închis de curând de ANPC după neregulile găsite.

ADVERTISEMENT

Lui Pescobar i-a venit ideea afacerii sale de succes în 2013. Își pierduse locul de muncă și căuta idei de afaceri pentru a o scoate la capăt.

I-a venit în minte o amintire de când era mic când tatăl său i-a adus un rac, așa că știa ce are de făcut. Paul Nicolau a început prin a vinde racii în Piața Obor.

ADVERTISEMENT

El a început să vândă raci fierți inclusiv pe pârtia de la Poiana Brașov, iar oamenilor le plăcea produsul său.

Ulterior, Pescobar a putut să deschidă Taverna Racilor în Herăstrău și a angajat mai mulți oameni ca afacerea să meargă. În 2021 el avea 50 de angajați  o cifră de afaceri medie anuală medie de 1,5 – 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În pandemie, lui Paul Nicolau i-a venit altă idee. Să aducă restaurantul acasă la oameni, așa că a înființat o nouă platformă, Fish to Door, unde se pot face și abonamente.

Paul Nicolau deține o firmă care a avut în 2022 venituri de venituri de 16,5 milioane de lei. Acesta are acum 300 de angajați.

ADVERTISEMENT

„Am început afacerea cu raci acum 8 ani după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu.

Vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, spunea Pescobar într-un interviu pentru Business Magazin.

Ce prețuri sunt la restaurantul lui Pescobar

După succesul avut cu Taverna Racilor din Herăstrău, Pescobar a mai deschis și alte restaurante în țară. El mai are un restaurant în Snagov, dar și Oyster Bar Victoriei și o altă tavernă în Timișoara.

Prețurile nu sunt deloc unele mici, dacă stăm să analizăm meniul. Un cocktail este în jur de 38 de lei, dar poate ajunge și la 55 de lei. Un vin de 750 de ml are prețuri cuprinse între 130 și 170 de lei.

În ceea ce privește mâncarea, prețurile sunt și aici destul de mari. Pentru o porție de Fritto Misto trebuie să plătești 71 de lei.

O porție de creveți pane în sos costă 71 de lei pentru 500 de grame. Unul dintre cele mai scumpe preparate din meniu este caracatiță la gratar cu mix de salată este 95 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: