News

Un bărbat din România, prins în Spania abia după 13 ani de la un jaf. Furase o mașină și un bancomat

Un hoț român, care a primit o condamnare în 2011, a fost prins în Spania abia anul acesta. Bărbatul are 10 ani de executat
31.01.2024 | 16:00
Un barbat din Romania prins in Spania abia dupa 13 ani de la un jaf Furase o masina si un bancomat
Un român a fost prins în Spania după 13 ani de când a furat o mașină și un bancomat. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din România a fost condamnat în 2011, dar a fost prins în Spania abia după 13 ani de la primirea sentinței. Incidentul a avut loc în Brașov, de unde a furat o mașină și un bancomat.

Hoț român, prins după 13 ani în Spania

„La data de 30 ianuarie 2024, în urma informaţiilor transmise de poliţiştii români prin Biroul SIRENE România, un bărbat, de 45 de ani, din Braşov, a fost depistat şi arestat în Alcorcon, Spania.

ADVERTISEMENT

Acesta era căutat în vederea executării unui mandat european de arestare emis de către autorităţile române, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, fiind condamnat la 10 ani de închisoare”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Potrivit Poliției Române, bărbatul și-a primit condamnarea în 2011, dar faptele le-a comis în perioada decembrie 2004 – ianuarie 2005. Bărbatul furase o mașină și un bancomat, dar a încercat să mai ia și câte un alt ATM din judeţele Braşov şi Suceava.

ADVERTISEMENT

Bărbatul folosea o identitate falsă

Inculpatul avea o identitate falsă pe teritoriul Spaniei, informație primită de polițiștii brașoveni, pe care ulterior au trimis-o mai departe către autoritățile iberice.

În urma unei cooperări dintre organele de stat din România și cele spaniole, fugarul a fost depistat și arestat. În prezent, s-au pus în acțiune procedurile judiciare privind executarea mandatului european de arestare.

ADVERTISEMENT

„La data de 23 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a obţinut o informaţie despre o posibilă identitate falsă folosită de urmărit, în Spania.

Informaţia a fost transmisă omologilor spanioli prin intermediul canalului de cooperare SIRENE, iar în urma activităţilor poliţieneşti desfăşurate pe teritoriul Spaniei, la data de 30 ianuarie a.c., acesta a fost depistat şi arestat”, a mai transmis Poliţia.

ADVERTISEMENT

În 2022, un alt hoț din România a fost prins de autoritățile spaniole după 15 ani de când intrase în vizorul poliției. Românul ar fi furat obiecte extrem de scumpe și venea înapoi în țară după fiecare jaf.

ADVERTISEMENT