News

Un bărbat, găsit înghețat în cala unui avion care a aterizat la Paris. Cum a ajuns acolo

Un bărbat neidentificat a fost descoperit ascuns în compartimentul trenului de aterizare al unei aeronave comerciale care a efectuat un zbor de la Oran, Algeria, la Paris.
29.12.2023 | 09:39
Un barbat gasit inghetat in cala unui avion care a aterizat la Paris Cum a ajuns acolo
Pasagerul clandestin a fost găsit în stare gravă, în aeroportul din Paris / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze au confirmat că bărbatul, care are puțin peste 20 de ani, a fost găsit în timpul verificărilor tehnice desfășurate după aterizarea zborului Air Algerie pe aeroportul Paris Orly. El a călătorit în condiții extreme, în cala avionului.

Bărbatul a ajuns la destinație în stare gravă

Pasagerul clandestin nu avea asupra sa documente de identitate și a fost descoperit într-o stare de hipotermie severă, însă în viață. El a fost transportat de urgență la spital în stare gravă.

ADVERTISEMENT

O sursă din aeroport a precizat anterior că bărbatul “era în viață, dar se afla într-o stare de risc din cauza hipotermiei severe”, potrivit news.ro.

Avioanele comerciale operează la altitudini 9.000 – 12.000 de metri, unde temperaturile pot scădea la aproximativ -50 de grade Celsius. În plus, lipsa oxigenului în cala avionului face ca supraviețuirea să fie puțin probabilă în astfel de condiții.

ADVERTISEMENT

Peste 130 de persoane au zburat în cala avionului, de-a lungul timpului

Potrivit datelor furnizate de Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), citate în mass-media, între anii 1947 și 2021 au fost înregistrate 132 de încercări de călătorie în compartimentele trenului de aterizare ale aeronavelor comerciale.

Printre cele mai cunoscute cazuri ale unor pasageri care au supraviețuit unor zboruri în calele avioanelor se numără:

ADVERTISEMENT
  • Fidel Maruhi (2000): Fidel Maruhi, un bărbat de origine cubaneză, a supraviețuit unui zbor de la Havana, la Montreal, ascunzându-se în compartimentul trenului de aterizare al unui avion Boeing 727. El a fost descoperit în stare de hipotermie după aterizare.
  • Ricky Charles (2001): Ricky Charles, un adolescent de 15 ani din Santa Clara, Cuba, a fost descoperit în compartimentul trenului de aterizare al unui avion American Airlines care a zburat de la Havana la Miami. Acest incident a atras atenția asupra vulnerabilității acestor zone din avion.

Printre pasagerii clandestini a fost și un român

  • Zaharie Rahim (2002): Rahim, un bărbat din Pakistan, a supraviețuit unui zbor lung de la Singapore la Londra în compartimentul trenului de aterizare al unui avion Boeing 747. Când a fost descoperit pe aeroportul Heathrow, el era congelat și în stare gravă.
  • Andrei Culea (2010): Andrei, un adolescent de 19 ani din România, a supraviețuit unui zbor de 1.300 de kilometri, ascuns în cala unui avion. Tânărul a zburat cu o aeronavă United Arab Emirates, de la Viena, la Londra.
ADVERTISEMENT

 

  • Adonis Sadiq (2015): Adonis Sadiq, un adolescent nigerian, a fost descoperit în compartimentul trenului de aterizare al unui avion care a aterizat la Amsterdam Schiphol Airport, după un zbor de la Lagos. A supraviețuit miraculos temperaturilor extreme.
ADVERTISEMENT