News

Un bărbat s-a înecat în Bistrița. Polițiștii nu știu momentan cum s-a produs tragedia

Un bărbat a fost găsit înecat în râul Bistrița, undeva în Josenii Bârgăului. Polițiștii spun că victima are 58 de ani, însă nu se cunosc detalii despre tragedie.
14.02.2024 | 23:02
Un barbat sa inecat in Bistrita Politistii nu stiu momentan cum sa produs tragedia
Un bărbat s-a înecat în Bistrița. Polițiștii nu știu momentan cum s-a produs tragedia. Foto. Inquam
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit de un trecător, pe malul râului, care a alertat autoritățile. Un echipaj SMURD a ajuns la fața locului a constatat că bărbatul fusese înecat de ore bune, astfel că au constatat decesul. O necropsie va determina acum în ce condiții a murit individul.

Un bărbat de 58 de ani s-a înecat în Bistrița

“În această după-masă, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o persoană a fost găsită în stare din inconștiență în albia râului Bistrița, pe raza localității Josenii Bârgăului.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au identificat persoana ca fiind un bărbat de 57 de ani, din localitate. În urma intervenției echipajelor medicale s-a constat faptul că acesta nu prezenta semne vitale. În acest caz a fost dispusă necropsia.

Vor fi stabilite în cadrul unui dosar penal, împrejurările în care a survenit decesul”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În urmă cu jumătate de an, un bărbat se îneca în comuna bistrițeană Sânmihaiu de Câmpie, din Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Victima din acest caz avea 40 de ani.Astăzi, 28 mai, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au fost sesizaţi că, într-un lac din Sânmihaiu de Câmpie o persoană s-a înecat. La faţa locului, s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat, de 40 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie, care se afla în apropierea unui lac.

Un bărbat de 40 de ani s-a înecat într-un lac din Bistrița

Acesta era împreună cu un grup de mai multe persoane, iar la un moment dat a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit, însă, din nefericire, acesta era decedat. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei”, transmiteau reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns atunci un echipaj de scafandri, precum și mai multe echipaje de prim-ajutor și de terapie intensivă ale SMURD. Bărbatul a fost găsit după aproximativ trei ore de căutări. A ajuns la spital și un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a încercat să-l salveze pe bărbatul înecat, fără succes.

”Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul”, mai transmiteau în acel moment reprezentanții legii. În urmă cu 2 zile, un cunoscut medic din Gherla a murit înecat în Someș, după ce ar fi căzut în apă în timp ce se afla la pescuit.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii cred că acesta a alunecat în apă din cauza nămolului. ”În jurul orei 19,30, poliţia municipiului Gherla a fost sesizată despre faptul că o persoană ar fi căzut în râul Someş în interiorul municipiului Gherla. La faţa locului au fost trimise echipaje de la ISU Cluj alături de poliţişti de la structura de Ordine Publică”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: