Sport

Suspiciuni în cazul morții lui Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton. Trei bărbați au fost reținuți de Poliție. Update

Tragedie în sport! Atletul Kelvin Kiptum, care deține recordul mondial la maraton, a murit la doar 24 de ani într-un accident de mașină. Trei bărbați au fost reținuți de Poliție.
14.02.2024 | 20:27
Suspiciuni in cazul mortii lui Kelvin Kiptum detinatorul recordului mondial la maraton Trei barbati au fost retinuti de Politie Update
Atletul Kelvin Kiptum a murit la vârsta de doar 24 de ani într-un accident de circulație. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
14-02-2024
18:24

Suspiciuni în cazul morții lui Kelvin Kiptum. Trei bărbați au fost arestați

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit la vârsta de doar 24 de ani într-un teribil accident de circulație. Regretatul sportiv a pierdut controlul volanului mașinii pe care o conducea și s-a izbit violent de un copac.

Totuși, autoritățile nu exclud varianta unei asasinări. Poliția din Kenya a confirmat în cursul zilei de miercuri, 14 februarie, arestarea a 3 din cei 4 bărbați care care l-au vizitat pe Kelvin Kiptum cu 4 zile înainte ca acesta să moară. 

În primă fază, cei 3 bărbați au fost duși la secția de poliție din Kaptagat, după care au fost transportați pentru audieri în orașul Iten, la puțin peste 50 de kilometri distanță. 

Identitățile celor 3 bărbați nu au fost dezvăluite oficial. Autoritățile vor să afle motivul vizitei la domiciliul lui Kelvin Kiptum. Cel care a tras un semnal de alarmă în acest caz este Samson Cheruiyot, tatăl regretatului sportiv. 

“Există persoane care au venit acasă cu ceva timp în urmă și care îl căutau pe Kiptum, dar au refuzat să se identifice. Le-am cerut să se legitimeze, dar au ales să plece. Era un grup de patru persoane.

Am aflat vestea morții fiului meu în timp ce mă uitam la știri. M-am dus la locul accidentului, dar poliția dusese trupul neînsuflețit la morgă”, a declarat Samson Cheruiyot pentru postul de televiziune Citizen TV din Kenya.

Veste șocantă pentru lumea sportului! Atletul Kelvin Kiptum, deținător al recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier în țara sa natală, Kenya. Atletul se afla în mașină alături de antrenorul său care, de asemenea, a încetat din viață.

Atletul Kelvin Kiptum a murit la doar 24 de ani în accident de mașină

Kelvin Kiptum, singurul atlet din istorie care a alergat maratonul în mai puțin de 2 ore și un minut a încetat din viață duminică, 11 februarie, la vârsta de doar 24 de ani, relatează Reuters. În momentul accidentului, Kelvin Kiptum se afla în mașină alături de antrenorul său Gervais Hakizimana, care a murit, și încă o femeie.

ADVERTISEMENT

Evenimentul tragic s-a petrecut în apropierea localităţii Kaptagat din Rift Valley. „Suntem şocaţi şi profund întristaţi să aflăm de pierderea devastatoare a lui Kelvin Kiptum şi a antrenorului său, Gervais Hakizimana.

În numele întregii World Athletics, transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor lor, prietenilor, colegilor de echipă şi naţiunii kenyene”, au fost cuvintele președintelui World Athletics, Sebastian Coe.

ADVERTISEMENT

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton

De-a lungul carierei, Kelvin Kiptum a înregistrat 3 dintre cei mai rapizi 7 timpi de maraton din istorie. Atletul kenyan în vârstă de 24 de ani avea ca principal obiectiv să devină principalul bărbat care aleargă maratonul în mai puțin de 2 ore.

În aprilie, Kelvin Kiptum ar fi trebuit să ia parte la Maratonul de la Rotterdam. De asemenea, Kelvin Kiptum își dorea să debuteze la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în acest an la Paris. Kelvin Kiptum este deținătorul recordului mondial la maraton.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2023, Kelvin Kiptum a terminat Maratonul de la Chicago în 2 ore și 35 de secunde și a stabilit un nou record mondial. Atletul kenyan l-a depășit pe legendarul Eliud Kipchoge, care a reușit timpul de 2 ore, 1 minut și 9 secunde la Berlin în 2022.

Kelvin Kiptum a pierdut controlul volanului mașinii. În accident a murit și antrenorul său

Duminică, 11 februarie, în jurul orei 23:00, ora locală, Kelvin Kiptum ar fi pierdut controlul volanului mașinii pe care o conducea, iar autovehiculul ar fi intrat violent într-un copac. Atletul și antrenorul său, Gervais Hakizimana, au murit.

ADVERTISEMENT

În mașină s-a mai aflat încă o persoană, o femeie, care a supraviețuit. Identitatea pasagerei din spate nu a fost dezvăluită, dar este internată la spital cu răni severe. “Sunt devastat! Kenya și-a pierdut unul dintre cei mai speciali oameni! Nu am cuvinte”, a spus ministrul Sportului din Kenya.

“Țara este în doliu, ne-am pierdut un adevărat erou”, a fost mesajul prim-ministrului Raila Odinga. Kelvin Kiptum a provenit dintr-o familie extrem de săracă, iar la începuturile sale în atletism a fost nevoit să împrumute o pereche de adidași de sport pentru a alerga în prima cursă profesionistă din carieră.

“Nu am avut bani să călătoresc, nu aveam bani nici măcar să mă pot antrena în condiții decente”, spunea Kelvin Kiptum când a fost întrebat despre motivul pentru care nu a concurat în curse profesioniste până la vârsta de 18 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: