News

Un bărbat și-a uitat borseta cu aur și 10.000 de euro într-un autobuz. Cum au fost recuperate bunurile

Un bărbat din Pitești a reclamat vineri că și-a uitat într-un autobuz din oraș o borsetă cu mai multe mii de euro dar și circa 80 de grame de aur
20.05.2023 | 16:12
Un barbat sia uitat borseta cu aur si 10000 de euro intrun autobuz Cum au fost recuperate bunurile
Borseta cu bani și bijuterii a fost recuperată. Sursa foto: Unspalsh
ADVERTISEMENT

Acesta și-a recuperat întreaga sumă de bani dar și aurul pe care-l avea după ce borseta sa a fost găsită de un alt bărbat care a predat-o la Poliție.

Borsetă cu aur și mii de euro uitată în autobuz

Un bărbat în vârstă de 34 de ani și-a uitat vineri, într-un autobuz din Pitești o borsetă cu o sumă uriașă de bani dar și cu o cantitate importantă de aur. Potrivit unui comunicat al Secției 4 Poliție Pitești, în jurul orei 12.00, bărbatul a anunțat autoritățile că și-a uitat în mijlocul de transport în comun borseta ce conţinea 6.500 de euro, 5.000 de lire sterline, 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În plus, potrivit acestui, pe lângă această sumă de bani în borsetă mai erau mai multe bijuterii de aur în cantitate de aproximativ 70-80 de grame. Ca situația să fie cu atât mai dramatică, bărbatul nu a putut da poliţiştilor mai multe detalii cu privire la numărul de înmatriculare sau traseul autobuzului.

„În ziua de 19 mai a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au fost sesizați de către un bărbat de 34 de ani, cu privire la faptul că ar fi uitat într-un mijloc de transport în comun o borseta ce conținea mai multe bunuri și sume de bani, printre care sumele de 6.500 de euro, 5.000 de lire sterline, 10.000 de lei, precum și bijuterii din aur în cantitate de aproximativ 70-80 de grame”, se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Banii și aurul, recuperați în totalitate

Autoritățile au precizat că au început cercetările pentru a identifica mijlocul de transport în care bărbatul de 34 de ani și-a uitat borseta cu bani și aur. Câteva ore mai târziu însă, în jurul orei 18.00, polițiștii au fost însă contactați de către un bărbat de 48 de ani, din comuna argeșeană Bascov, care a restituit borseta plină cu bani și bijuterii.

“Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti s-au mobilizat exemplar şi au efectuat verificări, în vederea stabilirii mijlocului de transport şi a persoanei care şi-ar fi însuşit borseta în cauză.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 18:00, una dintre persoanele invitate la sediul poliţiei, bărbat de 48 de ani, din Bascov, a predat poliţiştilor borseta în cauză, cu întreg conţinutul său. Bunurile au fost restituite persoanei vătămate”, a mai precizat sursa citată.

IPJ Argeș a precizat în comunicatul de presă că potrivit legii, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune. Potrivit Noului Cod penal această infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

ADVERTISEMENT

„Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”, se mai arată la alin.2 al Art. 243 din Codul penal. Alineatul trei al aceluiași articol precizează încă că „împăcarea înlătură răspunderea penală”.

ADVERTISEMENT
Tags: