News
notix pixel id

Un bebeluș de 6 săptămâni infectat cu COVID-19 a murit în SUA. Anunțul oficial al autorităților

02.04.2020 | 19:59
Un bebeluș de 6 săptămâni infectat cu COVID-19 a murit în SUA. Anunțul oficial al autorităților
Un bebeluș de 6 săptămâni a murit de COVID-19. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Coronavirus omoară fără milă indiferent de sex, vârstă sau religie. Vestea decesului unui bebeluș în vârstă de doar 6 săptămâni în SUA a întristat opinia publică și i-a făcut pe oameni să realizeze cât de brutal este virusul din Wuhan.

Un bebeluș de 6 săptămâni a murit din cauza coronavirus

Potrivit Daily Mail, guvernatorul statului Connecticut, Ned Lamont, a anunțat decesul pe Twitter.

„Astăzi (miercuri, 1 aprilie), cu adâncă tristeţe, putem confirma primul deces pediatric în Connecticut având legătură cu #COVID19. Un nou-născut de şase săptămâni din regiunea Hartford a fost transportat la spital fără semne vitale la sfârşitul săptămânii trecute şi nu a mai putut fi salvat”, a scris Lamont.

Guvernatorul i-a rugat pe toți oamenii să respecte cu strictețe toate regulile impuse de autorități, pentru a evita astfel de situații dramatice.

ADVERTISEMENT

În SUA, țară care a înregistrat 228,727 de cazuri de coronavirus și 5.373 de decese, măsurile luate în lupta cu coronavirus diferă de la stat la stat.

Americanii, prin vocea președintelui Donald Trump, au lăsat să se înțeleagă că nu sunt dispuși să sacrifice economia în lupta cu virusul, astfel că în multe zone oamenii continuă să-și trăiască viețile ca și cum nimic nu s-ar întâmpla în jurul lor.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, guvernatorul din Connecticut a primit mai multe mesaje din partea cetățenilor, care-l roagă să „închidă” statul pentru a preveni noi decese.

Dacă moartea aceasta (n.r. a copilului nou născut) nu este un semn că statul trebuie închis, atunci nu mai înțeleg nimic”, a scris Heather Perin, completată de alphamom: „Trebuie să închidem statul de urgență. Unii chiar nu înțeleg: STAȚI ACASĂ! Închideți magazinele. Dumnezeule, chiar nu înțelege nimeni”.

ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Donald Trump, lua în derâdere epidemia de coronavirus în urmă cu câteva săptămâni, însă în ultimele zile liderul de stat este tot mai îngrijorat, probabil și pentru că în sondaje este în cădere liberă chiar în rândul electoratului fidel.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri