Sport

Un club de tradiție, în negocieri cu Viktor Orban: „Răspunde într-o zi la scrisorile noastre”

O echipă de tradiție din fotbalul românesc vrea să facă performanță în sezonul viitor. Au fost demarate negocierile cu premierul Ungariei, Viktor Orban.
24.05.2021 | 16:30
Un club de traditie in negocieri cu Viktor Orban Raspunde intro zi la scrisorile noastre
ADVERTISEMENT

După un sezon pe prima scenă a fotbalului mondial, UTA are planuri mari. Pe modul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, oficialii clubului încearcă să obțină sprijin financiar din partea premierului maghiar, Viktor Orban.

Ba chiar au avut loc primele runde de negocieri în acest sens, iar premisele sunt îmbucurătoare. „Răspunde într-o zi la scrisorile noastre. În România, e nevoie de 30 de zile, plus alte zile de prelungire”, a dezvăluit Alexandru Meszar, unul dintre acționarii „Bătrânei Doamne” și fost candidat la primăria municipiului Arad din partea UDMR.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Laszlo Balint – care și-a prelungit recent contractul până în 2022 – au încheiat sezonul pe locul al doilea în play-out, la doar patru puncte în spatele liderului Chindia Târgoviște. „Mulţi dădeau UTA victima sigură. În Liga1. Unii îi credeau retrogradaţi până să îi vadă jucând”, susține tehnicianul de 42 de ani, asigurându-i pe suporteri că anul viitor, odată cu revenirea lor în tribune, se va face pasul spre marea performanță.

UTA țintește sprijinul financiar al guvernului maghiar. Negocieri cu premierul Viktor Orban

Mă gândesc, da, pentru că este nevoie și vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară. Sunt exemple foarte bune din țară și nu numai. 

ADVERTISEMENT

Există deja discuții inițiate în județul Bihor, există planul pentru academii în Satu Mare, deci sunt proiecte în derulare. Răspunde într-o zi la scrisorile noastre (n.r. Viktor Orban). În România, e nevoie de 30 de zile, plus alte zile de prelungire”, a declarat Alexandru Meszar la Gsp.ro.

Speranțele clubului arădean se leagă de un proiect lansat cu aproape zece ani în urmă. Concret, premierul Viktor Orban își dorește să sprijine sportul printr-o infuzie masivă de capital, atât de la stat, cât și din partea unor companii private. Totul, datorită facilităților  de care pot beneficia acestea, în baza unei legi fiscale, dacă acceptă să direcționeze o bună parte din profit.

ADVERTISEMENT

„Bătrâna Doamnă” nu are emoții în privința retrogradării: „E un fake-news”

Până la finalizarea negocierilor cu premierul maghiar, UTA așteaptă verdictul Comisiei de Disciplină în cazul oficialilor trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Concret, Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru i-ar fi oferit 13.500 de lei lui Horia Mladinovici, arbitrul care a condus meciul Foresta-Sepsi în ediția din 2017 a Ligii a doua, cu scopul de a facilita obținerea unui rezultat pozitiv pentru gazde.

Chiar dacă FC Argeș a fost retrogradată pentru fapte similare, arădenii se consideră victime colaterale și sunt ferm convinși că nu vor avea aceeași soartă. „Nu mi-e teamă deloc, nici măcar nu e programată o ședință astăzi. E un fake-news”, susține Alexandru Meszar.

ADVERTISEMENT

De două săptămâni, am primit o notificare de la DNA, UTA a fost clasată și absolvită de orice problemă și învinuire. Din acest motiv, nu avem niciun pic de emoții. UTA nu e în pericol deloc, urmează să fie achitați și cei doi angajați care sunt în continuare în club.

Un grup care se ocupa cu tot felul de lucruri mai puțin onorabile, condus din București de un președinte de AJF, a încercat să ajute diverse cluburi care aveau obiective. UTA a căzut în plasa acestui grup. Acei oameni au început să fie urmăriți de justiție.

Clubul nostru a căzut în plasă, dar stenogramele sunt în favoarea noastră. Eu nu am știut de tatonările acestui grup. Din păcate, văd că unul dintre competitorii noștri nu știu să piardă”, a conchis acționarul „Bătrânei Doamne”.

ADVERTISEMENT