News

Un colonel rus recunoaște că prizonierii de război ucraineni sunt torturați: ”Nu răspund la durere, la nimic”. Video

Un colonel rus dezvăluie, într-o înregistrare publicată de un canal TV subordonat Kremlinului, că prizonierii de război ucraineni sunt torturați: ”au un comportament sfidător, nu răspund la durere”.
09.06.2022 | 20:57
Un colonel rus recunoaste ca prizonierii de razboi ucraineni sunt torturati Nu raspund la durere la nimic Video
Colonel rus, despre prizonierii ucraineni: ”Au un comportament sfidător, nu răspund la durere, la nimic”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Canalul Russia Today a publicat în această săptămână o înregistrare cu un colonel rus aflat în Ucraina care face o serie de dezvăluiri extrem de grave.

Colonel rus, despre prizonierii ucraineni: ”Au un comportament sfidător, nu răspund la durere, la nimic”

Cadrul din armata lui Vladimir Putin recunoaște, indirect, că prizonierii de război din Ucraina sunt supuși torturii. Colonelul spune că prizonierii ucraineni sunt sfidători şi că ”nu răspund la durere”.

ADVERTISEMENT

În înregistrarea publicată joi pe Twitter de Anton Geraşcenko, consilierul ministrului ucrainean de interne, oficialul militar rus mai afirmă că:

”Sunt unii …Vorbeşti cu el, şi el e …Îţi lasă impresia că nu el e prizonierul nostru, ci noi suntem prizonierii lui… Au un aşa comportament sfidător nu răspunde la durere… nimic. Asta, da, se întâmplă pe tot frontul”.

ADVERTISEMENT

Oficialul ucrainean cere, în postarea de pe Twitter, ca soldații ajunși prizonieri de război să fie tratați conform Convenției de la Geneva.

”Un colonel rus se plânge că prizonierii de război ucraineni nu răspund la durere şi se comportă ca şi cum ‘noi suntem prizonierii lor de război’. Nu răspund la durere!!!.

ADVERTISEMENT

Cerem ca prizonierii de război să fie tratați în conformitate cu Convenţia de la Geneva”, scrie Geraşcenko pe site-ul de socializare.

Peste 2.000 de soldați ucraineni capturați de ruși la Mariupol

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de soldați ucraineni s-au predat la uzina Azovstal de la Mariupol.

ADVERTISEMENT

Kievul a anunțat că încearcă să îi elibereze, printr-un schimb de prizonieri, dar parlamentarii ruși au cerut ca o parte dintre soldați să fie judecați în Rusia.

Presa de la Kremlin a scris, miercuri, că peste 1.000 de soldați ucraineni care s-au predat în orașul port Mariupol au fost transferați în Rusia pentru investigații.

ADVERTISEMENT