News

Un comediant afgan, executat de talibani. Bărbatul făcea glume pe seama lor. Video

alibanii au executat un comediant afgan. Acesta făcea glume pe seama lor
24.08.2021 | 22:16
Un comediant afgan executat de talibani Barbatul facea glume pe seama lor Video
ADVERTISEMENT

Nazar Mohammad, cunoscut mai bine ca Khasha Zwan, comediant faimos în Afganistan, a continuat să facă glume pe seama insurgenților, chiar și după ce aceștia au preluat puterea.

Bărbatul a fost răpit de grupul terorist și asasinat. El a fost scos din casă cu forța și băgat într-o mașină în care se aflau mai mulți talibani.

ADVERTISEMENT

Un comediant afgan, executat de talibani. Bărbatul făcea glume pe seama lor. Video

Faptele s-au petrecut la sfârșitul lunii iulie. Într-un clip video distribuit în mediul online, comediantul apare pe bancheta din spate a unui autoturism, încadrat de doi talibani. Unul dintre ei este înarmat.

În imagini se observă că Nazar Mohammad a continuat să glumească și după ce l-au ridicat. Unul dintre insurgenți chiar îl lovește peste față, la un punct, din acest motiv.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor transmise de Human Rights Watch, bărbatul ar fi fost ucis la Kandahar, după ce oraşul a fost cucerit de talibani.

Comediantul era celebru pentru dansurile și cântecele în care parodia teroriștii. Multe dintre aceste clipuri erau distribuite pe contul său de TikTok.

ADVERTISEMENT

În primă instanță, grupul insurgenților a negat că l-ar fi adus pe bărbat în fața plutonului de execuție. Ulterior, au recunoscut că persoanele care apar în imagini sunt talibani și au afirmat că suspecții vor fi judecați.

Directorul CIA, întâlnire secretă cu liderul talibanilor, la Kabul

Situația din Afganistan creează îngrijorări la nivel internațional. Luni, 23 august, William Burns, directorul CIA, și Abdul Ghani Baradar, cofondatorul mişcării talibane, au avut o întâlnire secretă.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației americane The Washington Post, nu au fost date publicității detalii despre subiectele discutate. Cel mai probabil, acestea sunt legate de evacuarea a mii de oameni din Afganistan.

În plus, decizia de a-l trimite pe șeful CIA în Afganistan arată cât de gravă este situația cu care se confruntă administrația americană, forțată să grăbească evacuarea oamenilor din statul capturat de talibani. Mii de persoane așteaptă un loc în avioanele SUA, pe aeroportul din Kabul.

Insurgenții au anunțat că nu vor mai permite astfel de operațiuni după data de 31 august, termenul anunțat de americani pentru retragerea tuturor trupelor. Până în prezent, armata americană a preluat aproximativ 37.000 de oameni din Afganistan.

ADVERTISEMENT
Tags: