News

Un copil de 2 ani a murit la Ploiești, după ce a căzut de la etajul 4. Medicii nu au mai putut să-l salveze

Un copil de 2 ani a murit la Ploiești, după ce a căzut de la etajul 4. Medicii nu au mai putut să-l salveze, deși au încercat resuscitarea zeci de minute.
20.04.2023 | 19:40
Un copil de 2 ani a murit la Ploiesti dupa ce a cazut de la etajul 4 Medicii nu au mai putut sal salveze
Un copil de 2 ani a murit la Ploiești. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un copil de 2 ani a murit la Ploiești, după ce a căzut de la etajul 4. Medicii nu au mai putut să-l salveze, deși au încercat resuscitarea zeci de minute. Reprezentanții IPJ Prahova au transmis că băiatul a ajuns la spital, unde a murit, fiind în cardio-respirator.

Un copil de 2 ani a murit la Ploiești

Polițiștii vor face acum investigații pentru a afla cum a căzut copilul de la etajul 4. ”Polițiștii Secției 2 de Poliție din Ploiești au fost sesizați joi după-amiază, prin apel la 112, despre faptul că un copil de 2 ani ar fi căzut de la etajul 4 al unui imobil situat pe strada Constantin Brezeanu din municipiul Ploiești. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai multe zile, o copilă de 12 ani din Slatina a căzut, tot de la etajul 4. La fața locului au ajuns reprezentanți ai Poliției Slatina și echipaje de prim-ajutor. ”Din primele verificări, polițiștii au stabilit că o minoră, în vârstă de 12 ani, din comuna Milcov, ar fi căzut de la etajul unui bloc, situat pe strada Zmeurei, din aceeași localitate”, au precizat autoritățile.

Familia fetei dă vina pe cei de la Protecția Copilului, care au luat-o din sânul familiei acum o lună, însă se pare că nu au avut grijă cum trebuie de fată. Nepoata noastră, luată de Protecția Copilului de o lună de zile, ajunsă ieri la spital în urma faptului că s-a aruncat de la etajul patru al apartamentului unde a fost repartizată să stea până la terminarea procesului.

ADVERTISEMENT

Când a fost vizitată ultima oară de părinți, copilul era foarte slăbit, de abia ținându-se pe picioare, s-a pus cu capul în brațele mamei ei și i-a spus: ”Mami vreau acasă!”. Fata a fost întrebată ce a mâncat în ziua respectiva, spunând că a băut o cană de ceai și a mâncat un covrig! Cele de la centru, spun că au dus-o la spital, în momentul în care ea se simțea rău, copilul nu a fost internat primind tratament pentru constipație!

Copilul a fost diagnosticat cu ADHD) în momentul sosiri la spital a celor care ieri, în data de 16 aprilie, ar fi trebuit să aibă grijă și să supravegheze copiii, fata nu a avut nici măcar medicamentele făcute ceea ce înseamnă și este posibil să i se fi administrat doza mai mare decât cele de pe schița de tratament.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebată acea doamnă de ce nu le are făcute, a venit cu pretextul ca s-au vărsat în mașină, în contextul în care ea nu a fost în stare sa citească nici schița. Dar unde au fost persoanele care sunt responsabile de acești copii? Stăteau la cafele și la țigări?”, s-a întrebat retoric Cosmina Ghiță, mătușa fetei, conform Gândul.

Reprezentanții IPJ Olt au oferit punctul lor de vedere referitor la acest caz: ”Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că o minoră, în vârstă de 12 ani, din comuna Milcov, ar fi căzut de la etajul unui bloc, situat pe strada Zmeurei. În urma evenimentului, minora a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, polițiștii au decis să deschidă dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă și vor continua cercetările pentru a stabili de ce fata de 12 ani a căzut de la etajul 4 sau dacă aceasta s-a aruncat de la etaj, așa cum a explicat mătușa fetei.

ADVERTISEMENT
Tags: