News

Un copil de doi ani a murit după ce a băut soluție pentru deparazitat oile. Copilul se afla la o stână de oi cu părinții

Un copil în vârstă de doi ani a murit într-un mod cumplit după ce s-a intoxicat cu o substanță ”toxică”, fără ca oamenii legii să ofere mai multe detalii.
26.03.2024 | 11:30
Un copil de doi ani a murit dupa ce a baut solutie pentru deparazitat oile Copilul se afla la o stana de oi cu parintii
Un copil de doi ani a murit după ce a băut soluție pentru deparazitat oile. Copilul se afla la o stână de oi cu părinții. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Se pare că în cursul zilei de luni, 25 martie, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Poiana Mare, din Dolj, au fost anunțați că un copil a băut o substanță toxică și nu mai respiră. Cea care sunase se pare că era chiar mama copilului, care se afla la stână alături de micuț și de tatăl băiețelului.

Un copil de doi ani a murit după ce a băut ”o substanță toxică”

Conform Agerpres salvatorii nu au putut să mai facă nimic pentru a-l salva pe copil și au constatat decesul atunci când au urcat sus pe munte.  ”În cursul zilei de 25 martie a.c., ora 17:53, polițiștii Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare au fost sesizați de o femeie, din comuna Poiana Mare, cu privire la faptul că un minor ar fi băut o substanță toxică și nu mai respiră”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns inclusiv mai multe echipaje SMURD, însă fără niciun folos. “La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, minorului fiindu-i acordat primul ajutor, însă, din nefericire, acesta a decedat.

În continuare, polițiștii desfășurând activități pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au mai transmis anchetatorii. Totodată, în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Conform Ziare.com, substanța toxică la care fac referire autoritățile ar fi o soluție pentru deparazitat oile. E neclar cum a reușit micuțul să pună mâna pe această soluție și de ce era lăsată la îndemâna copilului, astfel că tragedia nu a fost evitată.

Conform Știrile PRO TV, localnicii sunt în stare de șoc și nu pot înțelege cum a fost posibilă tragedia. “Nu se poate treaba asta! Cineva l-a făcut. Când e om mare zici că a făcut, dar când e copil…”, explică o localnică.

ADVERTISEMENT

“Cred că neatenţie, sau copilul o fi avut vreo criză, ceva”, transmite un alt bărbat. Concluzia e trasă, în cele din urmă, de o femeie care locuiește în preajmă: ”Nu o fi avut grijă de el, ştiu eu ce s-a întâmplat în familia lor. O fi vrut să se joace, poate”.

Copil din Cluj mort după ce s-a înecat cu capacul de la o roată

Un copil de 11 ani murea în urmă cu o lună într-un mod la fel de trist și bizar, după ce se îneca cu capacul de la roata de la bicicletă. Practic, așa cum au determinat polițiștii, micuțul a vrut să-și umfle roata, însă s-a gândit că e o idee bună să țină între dinți gură căpăcelul de la șurubul de la cauciuc.

ADVERTISEMENT

Incidentul tragic s-a produs în comuna Bobâlna din Cluj, în momentul în care băiatul își umfla roata. Într-un moment de neatenție, acesta a înghițit obiectul și s-a sufocat. Deși tatăl acestuia a încercat să-i acorde primul ajutor și ambulanța a ajuns rapid pentru a-l transporta la spital, acesta nu a mai avut nicio șansă.

Medicii spun că băiatul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, unde a fost operat și i-a fost scos obiectul care ajunsese în plămâni. Cu toate acestea, tânărul se afla deja în moartea cerebrală, iar după câteva zile de la operație medicii au fost nevoiți să constate decesul acestuia.

ADVERTISEMENT