News

Un copil de numai un an și patru luni, omorât de „ucigașul tăcut”. Creatura i-a mâncat creierul

Pericolul din piscină. Un bebeluș, ucis de o amibă care i-a mâncat creierul. Ce spun specialiștii despre „naegleria fowleri”, cretura fatală
17.09.2023 | 18:03
Un copil de numai un an si patru luni omorat de ucigasul tacut Creatura ia mancat creierul
Naegleria fowleri este o amibă care atacă creierul uman / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Un bebeluș de numai un an și patru luni  a murit după ce fost infectat cu o amibă mâncătoare de creier, la un parc de distracții pentru copii din  Little Rock, Arkansas, SUA.

Infecția se ia pe căile nazale

Se crede că micuțul, pe nume Michael Alexander Pollock III,  a contractat această infecție mortală – care intră în organism prin căile nazale – în timp ce se juca într-un parc de distracții din Little Rock, Arkansas.

ADVERTISEMENT

Michael Alexander Pollock III avea doar 16 luni când a decedat după ce s-a infectat cu această bacterie, în parcul din Little Rock, Arkansas. Familia sa, devastată de durere, a declarat că Michael a atins inimile familiei, prietenilor și chiar ale străinilor”, scrie Mirror.

„Deși timpul petrecut de Michael pe această lume a fost scurt, el a atins inimile familiei, prietenilor și chiar și ale străinilor pe care i-a întâlnit cu zâmbetul său luminos și jucăuș”, se arată în necrologul său.

ADVERTISEMENT

Amiba care mănâncă creierul

Departamentul de Sănătate din Arkansas a confirmat că micuțul Michael a contractat „naegleria fowleri”, care „mănâncă creierul”, și este cel puțin al cincilea caz de deces din cauza acestei boli în SUA în acest an.

Michael a murit la Spitalul de Copii din Arkansas din Little Rock, iar oficialii din domeniul sănătății au precizat într-o declarație că infecția a fost cauzată atunci când „copilul a fost probabil expus într-un bazin pentru copii din zona Country Club din parcul din Little Rock”.

ADVERTISEMENT

„Departamentul de Sănătate din Arkansas a trimis mai multe mostre de la piscină și de la bazin pad la Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC)”, se arată în declarație. „CDC a raportat o mostră ca fiind confirmată ca având naegleria fowleri viabilă”.

Acesta a continuat: „Naegleria fowleri nu poate infecta oamenii dacă este înghițită și nu se transmite de la o persoană la alta. Ultimul caz raportat în Arkansas a fost în 2013. Doar aproximativ trei persoane din Statele Unite sunt infectate în fiecare an, dar aceste infecții sunt de obicei fatale”.

ADVERTISEMENT

Oficialii au declarat că nu există „nici un risc continuu pentru public legat de această expunere” și că Country Club închis bazinul, cooperând în același timp cu ancheta autorităților.

Naegleria fowleri este „de obicei fatală”, potrivit CDC. Această amibă „trăiește în sol și în apa dulce caldă, cum ar fi lacurile, râurile și izvoarele termale” și este cunoscută și sub numele de „amibă mâncătoare de creier”, deoarece poate provoca o infecție a creierului.

Simptomele infecției

Infecția nu poate fi contractată din apa potabilă, deoarece trebuie să intre pe căile nazale pentru a prezenta un pericol. Simptomele inițiale, considerate, de asemenea, „prima etapă”, includ dureri de cap frontale severe, febră, greață și vărsături.

„Stadiul doi”, a precizat CDC, poate include comă, halucinații, o stare mentală alterată, gât înțepenit și convulsii. Complicațiile sale grave sunt probabil unul dintre motivele pentru care există doar cinci supraviețuitori cunoscuți în America de Nord.

Doar trei persoane din SUA sunt infectate în fiecare an, dar în 2023 au fost cinci. Luna trecută, un rezident din Texas a contractat infecția în timp ce înota în lacul Lyndon B. Johnson, la aproximativ 45 de mile nord-vest de Austin.

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT