News

Un elev s-a dus la școală cu un stabilizator de bombă, în Iași. Au intervenit de urgență pirotehniștii

Au fost momente de panică, luni, la o școală din județul Iași, după ce un elev a adus cu el un stabilizator de bombă. Au fost chemați de urgență pirotehniștii.
08.04.2024 | 19:23
Un elev sa dus la scoala cu un stabilizator de bomba in Iasi Au intervenit de urgenta pirotehnistii
Panică la o școală din Iași: un elev a adus un stabilizator de bombă. Au intervenit pirotehniștii. Sursa foto: newspascani.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni, 8 aprilie, un elev din județul Iași a adus un element de muniție la școală, mai exact un stabilizator de bombă. Gestul său a creat panică și a necesitat intervenția de urgență a autorităților locale și a echipelor specializate de pirotehniști.

Panică la o școală din Iași: un elev a adus un stabilizator de bombă. Au intervenit pirotehniștii

Acest incident mai rar întâlnit a fost consemnat la Școala Gimnazială din localitatea Mogoșești Siret, județul Iași. Aici, un copil s-a prezentat la cursuri cu un stabilizator de bombă.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iași, acest caz grav a fost semnalat de un învățător. Acesta a observat prezența elementului de muniție în școală.

La fața locului au intervenit instituțiile abilitate. Astfel, elementul în cauză a fost identificat ca fiind un stabilizator de bombă de către pirotehniștii din cadrul ISU Iași.

ADVERTISEMENT

După ce s-a constatat prezența acestui element de muniție s-a luat o măsură rapidă din partea autorităților. Mai exact, elevii și personalul școlar au fost evacuați în scopul asigurării securității lor.

Reprezentanții acestor instituții spun că astfel de situații prezintă un risc potențial ridicat și trebuie tratate cu maximă seriozitate pentru a preveni orice incidente nedorite sau periculoase.

ADVERTISEMENT

Echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași care a ajuns la școala din zonă a profitat de ocazie pentru a organiza o sesiune de instruire privind siguranța și conștientizarea riscurilor asociate acestor situații.

”Astăzi (n.r. luni, 8 aprilie), în jurul orei 10.15, Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iaşi a fost anunţat de către un învăţător, că un elev a adus la şcoală element de muniţie (stabilizator de bombă), la Şcoala Gimnazială din localitatea /comuna Mogosesti Siret.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, echipajul pirotehnic a făcut o sesiune de instruire cu elevii din Şcoala Mogoşeşti Siret şi Şcoala din Muncelu de Sus. La activitate au participat atât elevii, cât şi personalul didactic şi nedidactic din cele două unităţi de învăţământ”, a anunțat ISU Iași, conform News Pașcani.

ADVERTISEMENT
Tags: