Sport

Un favorit la Balonul de Aur știe deja cine va ridica trofeul: ”Îmi lipsește marketingul”

Rodri este unul din fotbaliștii de pe lista Balonului de Aur. Chiar și așa, jucătorul lui Manchester City nu își dă nicio șansă la câștigarea trofeului. Messi este marele favorit.
24.10.2023 | 18:05
Un favorit la Balonul de Aur stie deja cine va ridica trofeul Imi lipseste marketingul
Fabrizio Romano a anunțat cine este noul câștigător al Balonului de Aur.
ADVERTISEMENT

Leo Messi bate spre retragere, dar asta nu îl oprește să se lupte pentru titluri individuale. În vârstă de 36 de ani, fotbalistul lui Inter Miami este cap de listă pentru titlul de cel mai bun fotbalist al planetei. Messi are un as în mânecă față de rivalii săi. A câștigat Cupa Mondială cu Argentina.

Messi este principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur

“Premiile individuale se acordă în concordanță cu meritul sportiv, dar contează și marketingul, ceea ce mie îmi lipsește, la fel cum s-a întâmplat cu Xavi și Iniesta. Leo Messi îl va câștiga”, a declarat  Rodri pentru El Partidazo de Cope.

ADVERTISEMENT

Messi s-a transferat la Inter Miami după 2 sezoane petrecute în tricoul lui PSG. Perioada în care argentinianul a stat la Paris nu a fost una pe placul său. Nu a reușit să câștige Champions League, iar fanii s-au întors împotriva lui din cauza lipsei de rezultate la nivel internațional.

Rodri este convins de faptul că Messi va câștiga Balonul de Aur. Spaniolul în vârstă de 27 de ani evoluează pentru Manchester City încă din 2019. Cu aproape 150 de meciuri pentru englezi, spaniolul nu își dă șanse în lupta cu Messi. Trofeul se acordă și în funcție de popularitate.

ADVERTISEMENT

Haaland este pe locul secund în topul preferințelor

Un alt canditat la Balonul de Aur care a reușit să câștige Cupa Mondială este Julian Alvarez. În vârstă de 23 de ani, Alvarez joacă pentru Manchester City. Argentinianul a fost cumpărat de englezi de la River Plate contra sumei de 17 milioane de euro.

Kylian Mbappe nu poate lipsi de pe listă. În ciuda faptului că nu a reușit să câștige Champions League, francezul lui PSG s-a remarcat prin numărul mare de goluri. Mbappe a reușit 29 de goluri sezonul trecut de Ligue 1 în 34 de meciuri. În acest an, francezul a marcat de 7 ori.

ADVERTISEMENT

Mbappe trece printr-o perioadă dificilă la echipa de club. Francezul nu dorește să își prelungească contractul cu PSG, iar șefii grupării îl bănuiesc de tratative cu Real Madrid. Mbappe și Real Madrid au rămas în legătură, iar spaniolii speră să îl aducă gratis la echipă.

Erling Haaland este principalul contracanditat al lui Leo Messi pentru câștigarea trofeului. Norvegianul lui Manchester City a reușit să ridice trofeul Champions League la finalul sezonului trecut. Ba mai mult, Haaland a câștigat și Premier League.

ADVERTISEMENT

Norvegianul a reușit să marcheze nu mai puțin de 36 de goluri în sezonul său de debut pentru City. Guardiola s-a bazat pe el în 35 de meciuri sezonul trecut, dintre care 33 ca titular. Haaland are 23 de ani și și-a început cariera la Bryne, în norvegia.

Haaland a ajuns la Mancheter City în 2022, de la Borussia Dortmund. Prețul achiziției sale nu a fost însă unul ridicat. Englezii au plătit doar 75 de milioane de euro pentru serviciile lui Haaland, grație unei clauze în contract. Pentru nemți, norvegianul a înscris de 62 de ori în două sezoane și jumătate.

ADVERTISEMENT