Sport

Un fost căpitan al FCSB-ului regretă plecarea lui Edi Iordănescu: „Vine cu lucruri care în România se lucrează la prea puține echipe”

Alexandru Bourceanu e convins că FCSB va avea de suferit în urma despărțirii de Edi Iordănescu. „Un antrenor bun, cu mare potențial”, susține fostul căpitan al roș-albaștrilor.
20.11.2021 | 17:14
Un fost capitan al FCSBului regreta plecarea lui Edi Iordanescu Vine cu lucruri care in Romania se lucreaza la prea putine echipe
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Gigi Becali l-a adus în locul său pe Toni Petrea, nimeni altul decât antrenorul de numele căruia se leagă cel mai recent trofeu cucerit de FCSB (n.r. ediția din 2020 a Cupei României), despărțirea de Edi Iordănescu încă naște reacții negative în fotbalul românesc. Fost căpitan al roș-albaștrilor, Alex Bourceanu rămâne la părerea că echipa va avea de pierdut în urma acestei decizii.

Potrivit spuselor sale, majoritatea antrenorilor de pe prima scenă a fotbalului obișnuiesc să pregătească meciurile într-o singură direcție, axându-se fie pe faza defensivă, fie pe cea de atac, în funcție de stilul fiecăruia, în loc să exerseze diverse scenarii pentru a anticipa mișcările adversarilor.

ADVERTISEMENT

Criticat de patron pentru jocul nespectaculos imprimat vicecampioanei în cele aproape patru luni de mandat, Iordănescu Junior se poate lăuda, însă, nu doar cu opt meciuri consecutive fără înfrângere – 7 victorii și un rezultat de egalitate – , ci și cu o clasare pe poziția a doua în clasament la finalul turului.

Edi Iordănescu, regretat de un fost căpitan al FCSB-ului

Ce pot spune este că au avut un contract pe care ambele părți l-au agreat. Sigur, în România contractul e cumva facultativ. Nu e respectat la literă. Asta am trăit-o și eu ca jucător, dar și antrenorii.

ADVERTISEMENT

Mai departe, mi-e foarte greu să comentez, nu știu ce s-a întâmplat. Îmi pare rău pentru FCSB, fiindcă Edi e un antrenor bun, cu mare potențial. Vine cu lucruri care în România se lucrează la prea puține echipe. Lucruri care ar putea face fotbalul românesc mai bun.

De ce zic asta? Faptul că antrenează aproape tot timpul contextul coechipier – minge – linia terenului – adversar. Lucrează jocul, pentru că în timpul meciului joci fotbal, nu doar alergi în jurul terenului, nu stă antrenorul să-ți povestească ce să faci.

ADVERTISEMENT

Vine antrenorul, vorbește o oră, se fac câteva mișcări. Se antrenează aproape exclusiv analitic tactica defensivă sau ofensivă, în funcție de antrenor. Doar că trebuie să îți imaginezi tu ce o să facă adversarul.

În timpul meciului apar adversarii, iar noi nu știm ce să facem în situațiile respective pentru că nu am exersat scenarii. De asta spun că oriunde mergem avem probleme în dueluri. Jocul este antrenat puțin și intensitatea cu care jucăm e mică. Vedem asta în momentul în care mergem în cupele europene”, a declarat Alexandru Bourceanu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali rămâne ferm pe poziție: „Edi nu lua campionatul”

În schimb, latifundiarul din Pipera s-a arătat încă o dată nemulțumit de jocul prestat sub comanda lui Edi Iordănescu și nu a ezitat să-și exprime convingerea că echipa nu ar fi putut avea câștig de cauză în lupta pentru titlu. La ora actuală, liderul CFR Cluj are 8 puncte avans în fața echipei sale.

Nu e importantă relația mea cu Toni Petrea, important e să ia FCSB campionatul. Credeam că Edi lua campionatul dacă de la 7 puncte, scădea la 6, dar din moment ce a mai adăugat un punct, nu îl lua.

Să știți și voi că primele cinci meciuri pe care le-a jucat Tudoran au fost cele mai grele, cu Craiova, cu Botoșani. Și rezultate a avut (n.r. Edi Iordănescu) cu echipele mai slabe. 

Nu are rost să mai vorbim de Edi. Nu l-am dat afară. Toată lumea zice că l-am împins, dar după ce mi-a dat un mesaj mi s-a făcut milă și i-am dat un mesaj că pleacă în glorie. După m-a enervat că vrea el 500.000 de euro, mai și zicea că îi dă ca șmecherul donație. Păi faci donație pe banii mei?”, a spus Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,98 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT