Sport

Un fost căpitan al naționalei, concluzii amare: „Ungaria e cu 50 de ani înaintea noastră! Poate să vină și Mourinho cu Ancelotti!” Exclusiv

Dorin Goian, fostul căpitan al echipei naționale a României, este extrem de dezamăgit de rezultatele echipei naționale și e de părere că niciun selecționer nu ar putea schimba fața „tricolorilor”.
16.06.2022 | 10:59
Un fost capitan al nationalei concluzii amare Ungaria e cu 50 de ani inaintea noastra Poate sa vina si Mourinho cu Ancelotti Exclusiv
România se află pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu 3 puncte după 4 meciuri. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dorin Goian a privit de la Budapesta umilința echipei naționale a României și a analizat pentru FANATIK situația dezastruoasă în care au ajuns „tricolorii”, ultimii în grupa din Liga Națiunilor.

Dorin Goian, dezamăgit total de naționala României: „Nu mă așteptam la un parcurs atât de slab. E cel mai dificil moment după Revoluție”

Dorin Goian nu vrea să îi pună la zid pe jucători și e convins că asta este valoarea lor în acest moment: „Sincer nu mă așteptam la un parcurs atât de slab. Era greu să terminăm primii în grupă, dar nu îmi imaginam așa ceva. Cu siguranță naționala se află în cel mai dificil moment de la Revoluție încoace. Mă doare și cred că e la fel pentru orice român, nu doar pentru un fost căpitan al echipei naționale”.

ADVERTISEMENT

Fostul stâlp din apărarea României consideră că oficialii FRF trebuie să răspundă pentru rezultate: „Vinovații? În primul rând toți cei din Federație, statul administrativ, jucători, toți cei care sunt acolo. Noi acum culegem roadele a tot ceea ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani. Nu s-a investit absolut nimic și e momentul în care ne putem da seama unde suntem și cu toții facem comparația cu Ungaria”.

„Goe” e de părere că Ungaria este la ani lumină față de România la toate nivelurile, inclusiv la echipa națională, maghiarii reușind să o umilească pe campioana mondială Anglia la ea acasă, scor 4-0: „Eu sunt acum la Budapesta și pot spune că Ungaria e cu 50 de ani înaintea noastră din toate punctele de vedere! Merită absolut tot chiar dacă îi urâm și îi blamăm.

ADVERTISEMENT

Ei joacă numai cu Italia, Anglia, Germania și noi pierdem cu echipe de mâna a treia! Cred că e un exemplu sugestiv pentru oricine. Chiar dacă se pricepe sau nu la fotbal. Vedem unde sunt ei și cum arătăm noi”.

Dorin Goian: „Am ajuns foarte, foarte slabi! Poate să vină și Mourinho cu Ancelotti secund și vă spun eu că nu o să facă nimic!”

Dorin Goian e de părere că plecarea lui Edi Iordănescu nu ar rezolva nimic, aceasta fiind adevărata valoare a jucătorilor convocați: „Nu vreau să dau și eu în Chiricheș și în niciun alt jucător. Trebuie făcută o analiză și să conștientizăm exact nivelul nostru. Am ajuns foarte, foarte slabi! Ăsta este adevărul și asta e echipa națională! Poate să vină și Mourinho cu Ancelotti secund și vă spun eu că nu o să facă nimic! Aici a ajuns fotbalul românesc. Nu s-a investit nimic în România în copii și juniori și infrastructură”. 

ADVERTISEMENT

Prin urmare, orice calificare reușită de prima reprezentativă ar trebui tratată ca pe o sărbătoare națională: „Orice victorie și calificare a echipei naționale la un turneu final ar trebui privită ca o mare performanță și ar trebui să iasă lumea în stradă. Va fi foarte, foarte greu să se mai întâmple asta”. 

Guvernul României este în viziunea lui Dorin Goian de asemenea vinovat pentru situația din fotbalul românesc și din sport în general: „Explicația trebuie să o găsească cei din conducerea Federației. De-asta sunt plătiți, să analizeze și să se gândească ce se mai poate face. Ei trebuie să vorbească! Și cei din conducerea țării sunt părtași la acest dezastru din sportul românesc”.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian: „Nu mi-aș dori să fiu acum în vestiarul echipei naționale. Nu știu ce aș putea să le spun”

Dorin Goian se bucură că nu a apucat să trăiască pe teren umilințele echipei naționale și din punctul său de vedere nu se rezolvă nimic cu atacuri asupra jucătorilor.

„Din fericire pentru mine nu am trăit așa ceva în vestiarul echipei naționale. Nu mi-aș dori să fiu acolo pentru că e un moment foarte greu. Nu știu ce aș putea să le spun. Cei care conduc să ia deciziile. Ăsta e nivelul și cu asta basta! Nu e o soluție să aruncăm cu noroi în stânga și în dreapta. E nevoie de un moment zero, să luăm atitudine și să avem o reacție în privința asta”, a declara fostul căpitan al echipei naționale, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 69 de meciuri are Dorin Goian la echipa națională a României, unde a purtat banderola de căpitan pentru prima oară pe 14 noiembrie 2011, într-un meci cu Grecia 
ADVERTISEMENT