News

Un fost consilier PNL a dat ”mascații” în judecată după o descindere. Andrei Kadas vrea ca poliția să-și ceară scuze pe site-ul lui

Tribunalul Brașov va stabili peste câteva zile dacă Poliția Română trebuie să-i ceară scuze publice unui fost consilier PNL pentru că a făcut publice imagini de la o descindere în casa familiei lui.
25.04.2022 | 18:11
Un fost consilier PNL a dat mascatii in judecata dupa o descindere Andrei Kadas vrea ca politia sasi ceara scuze pe siteul lui
Andrei Kadas, fost consilier PNL, a dat în judecată poliția după ce ”mascații” au descins la casa în care locuia fosta lui soție / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Kadas, fost consilier local PNL, a dat în judecată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov, pentru că a realizat o descindere în casa fostei sale soții, i-a filmat copiii și a dat imaginile respective presei. Acțiunea în instanță a fostului consilier a fost respinsă pe fond, însă acesta a făcut apel, iar sentința definitivă în acest caz este așteptată în decursul acestei săptămâni.

Andrei Kadas, fost lider PNL Săcele, vrea ca poliția să le ceară scuze copiilor săi minori

Andrei Kadas, care deține o televiziune și o publicație în Brașov, a cerut ca polițiștii să-și ceară scuze pe site-ul lui propriu.

ADVERTISEMENT

”Prin cererea de chemare în judecată (…) a solicitat publicarea pe site-ul pârâtului și într-un cotidian de interes local scuze față de minorii sus menționați pentru încălcarea dreptului la viață privată, dreptul la propria imagine și atingeri aduse vieții private”, se arată în dosar.

Percheziția organizată de cei de la Crimă Organizată pe data de 13 februarie 2020 avea legătură cu un dosar de trafic de persoane, spălare de bani și infracțiuni informatice. În acest dosar, o fostă angajată a lui Kadas a fost reținută în SUA, iar anchetatorii credeau că fostul președinte PNL Săcele ar avea legături cu cei doi capi ai rețelei, cunoscuți lideri interlopi din Brașov.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au filmat intervenția cu ajutorul unor camere filmate pe cască, iar imaginile respective, realizate la domiciliul fostei soții a lui Kadas, au ajuns în presă.

”Mascații” susțin că nu știu cum au ajuns imaginile în presă

Unul dintre martorii audiați, participant la percheziție, a declarat că filmulețul a devenit public pentru că fostul PNL-ist a făcut un scandal-monstru, reclamând că cei doi copii ai săi au fost brutalizați. Totuși, acesta nu a putut explica cine a dat imaginile ziariștilor.

ADVERTISEMENT

”Din declarația martorului audiat, D. D. M., participant la percheziție, rezultă că s-au spus multe lucruri neadevărate în mass media cu privire la acea percheziție, respectiv că s-ar fi intrat la o adresă greșită, că s-ar fi brutalizat copiii reclamantului, iar acea filmare a făcut lumină cu privire la aceste aspecte”, a explicat martorul.

Într-adevăr, din imagini nu reiese că polițiștii au brutalizat copiii. Din contră, aceștia au părut că încearcă să-i liniștească pe cei mici. ”Mascații” au discutat pe un ton liniștit și cu mama micuților și au plecat în câteva minute, după ce s-au convins că în casă nu mai era nimeni în afara familiei consilierului.

ADVERTISEMENT

Primul verdict al instanței, în favoarea oamenilor legii

Pe fond, judecătorii au stabilit că fapta ilicită nu a fost demonstrată, în condițiile în care toate fețele persoanelor care apar în clipul de 3 minute și jumătate sunt blurate. Cum reclamantul nu a putut proba faptul că pârâții au dat spre publicare video-ul filmat în incinta imobilului percheziționat, acțiunea a fost respinsă.

Totuși, scandalul avea să-l coste scump pe Andrei Kadas, care pe 15 februarie 2020 l-a numit ”neocomunist” și ”slugoi” pe șeful poliției Brașov. Întrebat de acest caz, Ludovic Orban a spus despre Kadas că ”ar trebui să plece din partid”, lucru care s-a și întâmplat după doar câteva zile.

În decembrie 2020, Andrei Kadas a fost reținut de DNA sub acuzația de achiziții supraevaluate la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, acolo unde ajunsese președinte al Consiliului de Administrație. Kadas și managerul spitalului, Ramona Ionescu, ar fi achiziționat un robot împotriva infecțiilor nosocomiale la un preț mau mult decât dublu. În martie 2021, cei doi au fost trimiși în judecată.

ADVERTISEMENT