Sport

Un fost internațional turc, condamnat la ani grei de închisoare pentru crimă. Totul a pornit de la o dispută în trafic

Un fost internațional turc a fost găsit vinovat de o crimă comisă la Istanbul în septembrie 2021 și a primit o condamnare la închisoare pentru 14 ani şi 7 luni.
12.05.2022 | 19:55
Un fost international turc condamnat la ani grei de inchisoare pentru crima Totul a pornit de la o disputa in trafic
Un fost internațional turc a fost găsit vinovat de o crimă comisă la Istanbul în septembrie 2021 și a primit o condamnare la închisoare pentru 14 ani şi 7 luni. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Criminalul este Sezer Ozturk, în vârstă de 36 de ani, născut în Germania, și care a jucat la mai multe formații din Turcia, dar și la naționalele de juniori ale acestei țări.

Condamnare pentru crimă a unui fost internațional turc

Fostul internaţional turc Sezer Ozturk, care și-a construit defensiva în procesul de crimă pe legitima apărare, a fost condamnat pentru omor deliberat după incitare, vătămare corporală posibil intenţionată şi posesie de armă fără autorizaţie.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Daily Sabah, fostul mijlocaș a primit o pedeapsă cu închisoarea de 14 ani și 7 luni, deși procurorii ceruseră să fie privat de libertate pentru 23 de ani, el mai fiind acuzat și de rănirea altor persoane și încercarea de a fugi din țară.

La 19 septembrie 2021, la Istanbul, Sezer Ozturk a avut o dispută în trafic în timpul căreia l-a ucis cu o armă fără autorizaţie pe Halil Ibrahim Scolten, un tânăr de 25 de ani. Alte patru persoane au fost rănite în disputa în care au fost implicaţi mai mulţi oameni.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist, care nu a mai avut contract din 2015, a fugit după incident, el fiind prins ascuns într-un camion, în timp ce încerca să ajungă în Georgia. Alături de acesta a mai fost condamnat și un prieten al său.

Și-a împușcat victima din spate

În timpul audierilor, Sezer Ozturk a susținut că a acționat în legitimă apărare când a tras cu arma. El a povestit că un convoi de mașini a blocat drumul pe care conducea autoturismul în care se afla alături de familia sa.

ADVERTISEMENT

”Îmi duceam familia la spital când am văzut drumul blocat. Le-am cerut să elibereze drumul, dar m-au insultat și atacat”, a spus el instanței. Ozturk a susținut că a tras cu pistolul pentru a se proteja pe sine și pe familia sa când atacatorii au început să-l bată.

Însă, procurorii au arătat că fostul fotbalist și-a dus familia acasă și s-a întors apoi la fața locului pentru a-i înfrunta pe cei cu care se certase în trafic. Când victima a văzut că Ozturk vine spre el a încercat să fugă, dar acesta l-a doborât din spate cu șase focuri de armă.

ADVERTISEMENT

Născut în Germania, la Velbert, Sezer Ozturk, a jucat în cariera sa la Bayer Leverkusen, Beerschot, FC Nurnberg, Manisaspor, Eskişehirspor, Fenerbahce, Beşiktaş și Istanbul Başakşehir. În 2014, el a fost implicat într-o altă ceartă în Velbert, unde a fost înjunghiat în timp ce încerca să oprească un atacator care se certa cu prietenii săi.

ADVERTISEMENT
Tags: