Sport

Un fost jucător al lui Dinamo, căpitan în La Liga cu Real Madrid: „E ceva ce nu am experimentat până acum”

Pentru Aleix Garcia, fostul fotbalist al lui Dinamo în sezonul 2020-2021, actualmente la Girona, urmează duelul cu Real Madrid de pe Santiago Bernabeu.
29.10.2022 | 13:12
Un fost jucator al lui Dinamo capitan in La Liga cu Real Madrid E ceva ce nu am experimentat pana acum
Aleix Garcia, fostul jucător al lui Dinamo, ar putea fi căpitan pentru Girona în duelul cu Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Venirea lui Aleix Garcia la Dinamo s-a produs în toamna lui 2020, când mijlocașul spaniol ajungea liber de contract de la Manchester City. Acum, fotbalistul în vârstă de 25 de ani este unul dintre fotbaliștii de bază de la Girona, cu care a promovat în La Liga la finalul sezonului precedent.

Aleix Garcia, căpitan la Girona înaintea duelului cu Real Madrid

Aleix Garcia a plecat de la Dinamo în ianuarie 2021, după doar 8 meciuri în tricoul „câinilor roșii”. După o jumătate de an petrecută la Eibar, mijlocașul spaniol a ajuns în la Girona, cu care a promovat sezonul trecut în La Liga.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul spaniol a jucat în toate meciurile pentru Girona în acest sezon (11), fiind unul dintre jucătorii de bază din lot.

Pentru Girona și Aleix Garcia urmează duelul cu Real Madrid de pe Santiago Bernabeu, care va avea loc duminică, 30 octombrie de la ora 17:15. Fostul jucător al lui Manchester City ar da orice pentru o remiză cu „galacticii”.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia, fostul fotbalist al lui Dinamo înainte de meciul cu Real Madrid: „Nu prea știm cum putem câștiga”

Aleix Garcia nu este la primul duel contra lui Real Madrid. În februarie 2019, când evolua tot pentru Girona,fotbalistul spaniol intra în a doua repriză în victoria cu „galacticii”, scor 2-1.

”Am avut ocazia de a câștiga pe Bernabeu și îmi aduc aminte că am avut o repriză secundă bună. În această săptămână am vorbit despre acel meci și chiar și antrenorul Michel și-a amintit. Trebuie să mergem cu aceeași mentalitate, să dăm tot ce avem mai bun și să arătăm personalitate.

ADVERTISEMENT

Chiar nu știu cum am putea câștiga acum. Chiar dacă lipsesc Vinicius, Benzema sau altcineva, Madridul îți dă senzația cătot pot marca. Aș semna pentru o remiză acum, pe loc, dar pentru a reuși asta trebuie să fim capabili să atingem perfecțiunea.

Sunt foarte constant în această perioadă, e ceva ce nu am experimentat până acum. Datorită încrederii arătate de Michel mă simt bine și sunt fericit de fiecare dată. A fost o onoare să port și banderola de căpitan, sper să continui să aduc bucurie fanilor”, a declarat Aleix Garcia, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia a plecat cu „scandal” de la Dinamo

Aleix Garcia a venit la Dinamo în perioada în care spaniolul Pablo Cortacero a preluat clubul. Jucătorul cu cel mai mare salariu din istorie în primul eșalon românesc a plecat cu „scandal” de la Dinamo.

Fostul jucător al lui Manchester City a avut cel mai mare salariu doar pe hârtie și nu a încasat vreun ban în cele 3 luni în care a evoluat pentru Dinamo.

Aleix Garcia a fost al doilea fotbalist, după Isma Lopez, care s-a adresat instanțelor FIFA pentru a recupera salariile restante, dezvăluia FANATIK la acea vreme.

  • 4 milioane de euro este cota de piață a lui Aleix Garcia, conform Transfermarkt. 
  • 11 meciuri și 2 pase decisive sunt cifrele lui Aleix Garcia în tricoul Gironei în stagiunea actuală. 
ADVERTISEMENT