Sport

Un fost mare internațional explică ce-i lipsește lui Ianis Hagi ca să ajungă în top. Comparație cu tatăl său, Gică: „N-are cum să o aibă“

Comparația dintre Gheorghe Hagi și Ianis Hagi rămâne vie, iar un fost mare internațional a spus care e diferența dintre cei doi și ce-l oprește pe fiul „Regelui“ să ajungă în top.
29.03.2024 | 17:29
Un fost mare international explica cei lipseste lui Ianis Hagi ca sa ajunga in top Comparatie cu tatal sau Gica Nare cum sa o aiba
Ce calitate a lui Gică Hagi îi lipsește fiului său, spusă de un fost mare internațional / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Apariția lui Ianis Hagi în fotbal a stârnit mult entuziasm, mai ales după performanțele de la U21. Atunci, fiul „Regelui“ a fost artizanul unor performanțe mari în rândul „tricolorilor“ mici.

Gică și Ianis Hagi, asemănători, dar un plus major pentru „Rege“

În dese rânduri, cei doi au fost comparați pentru stilul de joc, având poziii diferite, dar calități asemănătoare. Nu de puține ori Gheorghe Hagi l-a lăudat pe fiul său pentru prestații, amintindu-și de stilul propriu de joc.

ADVERTISEMENT

Invitat la „Un Podcast”, Gică Craioveanu a făcut o analiză a jocului celor doi, și-a tras o concluzie sinceră, franc. Însă, acesta a spus și câteva puncte comune între cei doi purtători ai numelui „Hagi“

„Plecarea aia. Ruperea aia de ritm (nr. ce nu a moștenit Ianis Hagi de la tatăl lui). Pentru că la poartă trage bine, loveşte bine mingea, are viziune în joc, dar n-are frânele şi plecarea aia a lui Gicanu. Nu, ambiţia nu. N-are cum să o aibă.“, a spus Craioveanu, conform sursei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fostul atacant legendar al naționalei a spus și că fiii fotbaliștilor nu ajung deseori la performanțele taților. A oferit o serie de exemple, spunând că Paolo Maldini este singurul ce și-a depășit părintele.

„Acum, că suntem între doi prieteni şi nu ne aude nimeni, spune-mi şi mie, dumneata, cinci jucători cu părinţi bogaţi care au ajuns top, top. Mi-au copiat vorba câţiva. Foame de trofee, performanţă… exact.

ADVERTISEMENT

Sunt realităţi! Vialli, Conte… sunt excepţii foarte mici şi foarte puţine, iar singurul fotbalist mai mare decât taică-su e Maldini. Paolo, mai mare decât taică-său, Cesare”, a mai adăugat Gică Craioveanu.

Gheorghe Hagi, între om de fotbal și tată

Părerile lui Gheorghe Hagi pot fi uneori considerate subiective, întrucât este tatăl lui Ianis Hagi. Post-partidă cu Columbia, „Regele“ a spus că fiul sau a fost cel mai bun de pe teren, deși nu i-au fost oferite suficiente minute.

ADVERTISEMENT

Tudorel Stoica, fostul sau coleg de la Steaua, a comentat declarațiile „Regelui“, spunând că îi face un deserviciu fiului sau: „„Cred că Gică îi face rău lui Ianis că îl tot laudă. Îl înțeleg, e tatăl lui, dar Ianis nu prea a jucat pe unde a fost și nu îi face deloc bine.

Eu zic că fiecare își apără copilul, îl laudă, dar să spui că a fost declarat cel mai bun, iar echipa a pierdut, mi se pare exagerat. Gică a fost colegul meu, dar cred că exagerează și îi face rău copilului.“, a spus Tudorel Stoica.

ADVERTISEMENT