Sport

Un fost portar legendar divorțează și e bun de plată. Cum se va împărți averea de 16 milioane de euro

La mai bine de trei ani de când și-a pierdut fiul, Canizares și soția sa, Mayte Garcia, au decis să divorțeze. Urmează acum împărțirea averii de circa 16 milioane de euro.
22.07.2021 | 17:24
Un fost portar legendar divorteaza si e bun de plata Cum se va imparti averea de 16 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Spre deosebire de viața profesională, care i-a adus nenumărate satisfacții și l-a transformat într-unul dintre cei mai apreciați portari ai tuturor timpurilor, în dragoste norocul nu prea i-a surâs. Santiago Canizares, căci despre el vom vorbi în cele ce urmează, se pregătește să divorțeze de a doua soție, Mayte Garcia.

Anunțul făcut cu puțin timp în urmă, prin intermediul rețelelor de socializare, vine la trei ani după ce fiul lor, Santi, a fost răpus de o boală incurabilă. „Fiecare vede viaţa într-un mod diferit”, le-a explicat cel poreclit „Cani” fanilor săi, cerându-le, totodată, să-i respecte decizia.

ADVERTISEMENT

Următorul pas constă în împărțirea averii celor doi. O misiune deloc ușoară, având în vedere că vorbim despre o mulțime de proprietăţi în Valencia, Ibiza şi Murcia, estimate la circa 16 milioane de euro.

Legendarul Canizares divorțează pentru a doua oară. Cei doi soți trebuie să împartă o avere impresionantă

Eu și Mayte vrem să vă anunțăm că trecem printr-un proces de separare. Datorită respectului, afecțiunii și sprijinului pe care ni le-ați arătat, mai ales în momentele dificile, ne simțim obligați să fim noi cei care vă transmit acest mesaj.

ADVERTISEMENT

Am încercat să fim un exemplu pentru copiii noștri, pentru familie și prieteni. Scopul nostru este să rămânem așa și pe viitor. Vă rugăm să dați dovadă de înțelegere și respect.

În astfel de momente, cel mai important este să evităm ca micuții noștri să sufere. Vă îmbrățișăm pe toți și vă mulțumim”, a transmis Santiago Canizares, în urmă cu puțin timp, pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Divorțul vine la trei ani după moartea fiului lor

Cei doi s-au cunoscut pe finalul carierei legendarului goalkeeper spaniol, într-o perioadă în care Mayte se bucura de un succes fulminant în domeniul fondurilor mutuale. De altfel, averea lor, pe care o vor împărți cât de curând, este estimată la aproximativ 16 milioane de euro.

Separarea a venit la doi ani după moartea lui Santi, unul dintre cei patru copii ai cuplului, răpus de o boală incurabilă. Vestea a căzut ca un trăsnet atât pentru ei, cât și pentru toți cei care îi apreciază.

ADVERTISEMENT

Fiul meu Santi a murit. Cred că ar trebui să fiu eu cel care vă spune, cu recunoştinţă pentru toate dovezile de sprijin şi afecţiune pe care le-am primit de la voi.

El a plecat înconjurat de pace şi şi-a înţeles misiunea în aceşti cinci ani în care ne-a fost alături”, scria, la acea vreme, Santiago Canizares, unul dintre cei mai buni portari ai fotbalului de la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000.

Printre echipele pentru care a evoluat se numără Real Madrid Celta Vigo și, bineînțeles, FC Valencia, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Cât despre performanțele sale, ei bine, cifrele vorbesc de la sine:

  • 46 de selecţii în naţionala Spaniei
  • 400 de meciuri la Valencia
  • 55 de meciuri la Real Madrid
  • o Cupă a Campionilor cu Real Madrid
  • patru titluri în Spania, două cu Valencia şi două cu Real Madrid
  • o Cupă UEFA cu Valencia
  • o Supercupă a Europei cu Valencia
  • o Cupă a Spaniei cu Valencia
  • două Supercupe ale Spaniei, una cu Valencia şi una cu Real Madrid
  • o medalie de aur la Olimpiadă cu Spania U23
  • 38 de meciuri la Merida
  • 34 de meciuri la Celta Vigo
ADVERTISEMENT
Tags: