News

Un fost preot care a omorât o fată de 15 ani cere daune de 10 milioane de euro. Ce-l nemulțumește după gratii

Un fost preot aflat în închisoare pentru uciderea unei minore de 15 ani cere daune de 10 milioane de euro. Ce reclamă acesta de după gratii.
07.07.2021 | 16:04
Un fost preot care a omorât o fată de 15 ani cere daune de 10 milioane de euro. Ce-l nemulțumește după gratii
Un fost preot care a omorât o fată de 15 ani cere daune de 10 milioane de euro. Ce-l nemulțumește după gratii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În 2015, chiar în Vinerea Mare, un preot din Bistrița a omorât o fată de 15 ani într-un apartament din Mamaia. Un an mai târziu, acesta a primit o condamnare de 12 ani cu executare.

În prezent, fostul duhovnic, încarcerat la Penitenciarul din Arad, cere nu mai puțin de 10 milioane de euro despăgubiri pentru condițiile de după gratii.

Un preot care a omorât o fată de 15 ani cere despăgubiri de 10 milioane de euro

Laurențiu Aspru, fostul preot aflat în închisoare pentru crimă, are o listă lungă de plângeri și spera ca justiția să-i dea dreptate.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 2016 (când a primit condamnarea) și până în prezent, acesta se plânge că a împărțit celula cu mai mulți deținuți, toți fumători.

Apoi, acesta reclamă că nu beneficiază de cel puțin 4 m de spațiu, iar în spațiul său de celulă sunt ploșnițe și gândaci. De asemenea, acesta se mai plânge că dimensiunile și caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificială și ventilația sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai și mirosuri urâte.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect care îl deranjează este faptul că nu există duș cu apă caldă în cameră și wc separat, iar temperatura din cameră este de 19 grade în sezonul rece.

Fostul preot ar vrea și asistență medicală, dar și posibilitatea de a face sport zilnic (întrucât așa i-ar fi recomandat medicul).

ADVERTISEMENT

În plus, inculpatul se plânge că prețurile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos între 0-200%, iar unele produse sunt contrafăcute, de calitate îndoielnică sau expirate.

Pentru toate cele enumerat mai sus, el a solicitat 10 milioane de euro despăgubiri, notează publicația Replica Online.

ADVERTISEMENT

Care a fost răspunsul judecătorilor

Magistrații Judecătoriei Arad i-au respins plângerea și contestația fostului preot, după cum se arată într-o minută a instanței.

”Respinge contestaţia formulată de condamnatul Aspru Laurenţiu Constantin, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate delegat la Penitenciarul Arad, cu numărul 932 din data de 30 decembrie 2020 pronunţată în dosarul numărul 900/2020”, potrivit minutei judecătorești.

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Aspru, fost preot în Bistriţa, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la 12 ani de închisoare pentru crimă.

În Vinerea Mare a anului 2015, acesta a venit în Mamaia, acolo unde s-a întâlnit cu Ramona, o tânără în vârstă de 15 ani, pe care o cunoscuse pe un site de escorte.

După ce au întreținut relații intime, cei doi nu s-ar fi înţeles cu privire la suma de bani. Bărbatul a explicat că tânăra l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie, iar atunci a ucis-o, cu un cablu. După crimă, fostul preot a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat ce a făcut.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri