Sport

Un fotbalist din Nigeria a stabilit un nou record în materie de lungimea elanului pentru a executa un penalty. Cum s-a terminat faza. Video

Penalty-urile sunt cel mai adesea momente cheie într-un meci de fotbal. Presiunea e deopotrivă pe portar și pe executant. Unii jucători aleg execuții de pe loc, alții au nevoie de o jumătate de teren pentru elan.
01.12.2021 | 14:19
Un fotbalist din Nigeria a stabilit un nou record in materie de lungimea elanului pentru a executa un penalty Cum sa terminat faza Video
Sursa foto: Captură video Instagram
ADVERTISEMENT

Faza sfârșitului de an în fotbalul mondial vine din Nigeria. Un jucător a stabilit un nou record în materie de distanță a elanului efectuat pentru a executa o lovitură de la 11 metri.

Jucătorul a surprins pe toată lumea când a ales să pornească spre punctul cu var tocmai de la mijlocul terenului. Execuția a făcut înconjurul lumii.

ADVERTISEMENT

Cel mai lung elan pentru o execuție lamentabilă

Un fotbalist anonim din Nigeria și-a propus, sau nu, să bată recordul de pași efectuați până la executarea unei lovituri de pedeapsă. A pregătit ”execuția” cu multă meticulozitate și a făcut nu mai puțin de 26 de pași în spate ajungând până aproape de cercul de la mijlocul terenului.

O ultimă privire către poartă și a urmat elanul. Opt secunde i-au trebuit jucătorului să ajungă la întâlnirea cu mingea, timp în care a efectuat 22 de pași, în slalom și două opriri. Șutul său nu a fost pe măsura pregătirilor. A tras slab, pe mijlocul porții prilejuindu-i portarului o intervenție salvatoare.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Și comentatorul meciului, dar și cameramanul care filma pregătirea momentului executării loviturii de la 11 metri au fost luați prin surprindere. Ajunsă în mediul online, filmarea a fost vizualizată de peste 5 milioane de internauți și peste 900.000 de like-uri.

Celebrul fost internațional francez Patrice Evra a reacționat la postarea de pe Instagram. Fostul fotbalist al lui Manchester United și Juventus a scris: ”Whay (De ce?)” și a plusat cu cinci emoticoane care râd cu lacrimi.

ADVERTISEMENT

Recordul de pași ai lui Paul Pogba rămâne în picioare

Fotbalistul nigerian, rămas deocamdată anonim, a stabilit un record în ceea ce privește distanța parcursă până la momentul execuției.

Însă, starul lui Manchetser United Paul Pogba se poate ”mândri” cu recordul numărului de pași efectuați și cel al duratei de timp din momentul declanșării elanului până la atingerea mingii.

ADVERTISEMENT

Pe 28 octombrie 2018, într-un meci Manchester United – Everton 2-1, internaționalul francez a avut nevoie de 12 secunde ca să ajungă la balon (cu 4 secunde în plus față de fotbalistul nigerian) și a efectuat nu mai puțin de 26 de pași (tot 4 în plus față de nigerian).

Pogba a ratat lovitura de pedeapsă, dar a deschis scorul după ce mingea i-a revenit cu noroc. Francezul a fost vreme îndelungată ținta ironiilor în mediul online, iar ulterior filmarea a fost ștearsă.

Un alt jucător care a avut nevoie de un elan demn de un sprinter a fost Conzalo Coronel, de la Atletico Atlanta. Într-un meci din Cupa Argentinei, contra celor de la Villa Santa Carlos, a avut nevoie de un elan de 15 metri pentru a rata o lovitură de departajare.

Tânărul fotbalist argentinian a încercat să-l imite pe mult mai celebrul Simone Zaza care a ales un elan, nu lung, dar ciudat, în care a efectuat un nesfârșit joc de glezne pentru a rata lovitura de la 11 metri în sfertul de finală contra Germaniei, la Euro 2016.

ADVERTISEMENT
Tags: