Sport

Un jucător al Rapidului, dezvăluiri despre cea mai neagră perioadă din istorie: „15 luni fără salariu”

Un portar al Rapidului a vorbit despre clipele extrem de dificile prin care a trecut în Giulești. „Alb-vișiniii” au stat neplătiți mai bine de un an.
16.01.2024 | 21:40
Un jucator al Rapidului dezvaluiri despre cea mai neagra perioada din istorie 15 luni fara salariu
Virgil Drăghia a început fotbalul la Rapid în 2007. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Virgil Drăghia a fost invitat la „Suflet de rapidist”. Rezerva lui Horațiu Moldovan este unul dintre cei mai îndrăgiți jucători de către suporteri, fiind 100% un produs al Rapidului.

Virgil Drăghia știe cât de dificil a fost la Rapid: „Era greu să supraviețuiești”

Virgil Drăghia i-a dezvăluit lui Robert Niță cum a fost în Giulești în perioada premergătoare dezastrului abătut asupra Rapidului: „În perioada de dinainte de faliment, ideea era că dacă promovam în anul ăla veneau banii din televiziune, deci oarecum îți reveneai.

ADVERTISEMENT

Îți luai pe ce aveai din urmă sau măcar 75% din ce aveai de luat. Cam asta era înțelegerea. Să promovezi și să îți iei banii, dar am dat faliment și nu am mai luat nimic”. 

Viorel Moldovan, fostul mare internațional român, era antrenorul Rapidului în această perioadă și încerca să îi motiveze pe jucători: „Era greu să supraviețuiești de la lună la lună, dar aveam și atunci tot așa un grup unit. Nea Vio avea prieteni care veneau cu prime la meciuri. Din alea mai trăiam. Câte 200 de dolari de fiecare. Mi-aduc aminte și acum”.

ADVERTISEMENT

Virgil Drăghia, neplătit mai bine de un an: „Ni se mai împărțeau banii din biletele de intrare la meci”

Virgil Drăghia și-a adus aminte de gestul superb pe care l-a făcut Viorel Moldovan: „Ne-a cumpărat și ne-a adus și ghete. A făcut listă și ne-a cerut numerele. A trimis… Și întotdeauna ne-a înțeles, a știut să gestioneze și să ne și ceară pe lipsa asta, să jucăm și să promovăm”.

Portarul în vârstă de 33 de ani a îndurat multe, însă cu toate astea nu s-a gândit niciun moment să își depună memoriu sau să plece de la Rapid: „Cred că la un moment s-au adunat vreo 15 luni, ceva de genul dacă îmi aduc aminte. Bine, adunate. Luam o lună-două, după aia nu mai luam patru luni, după aia iar luam o lună-două și tot așa”.

ADVERTISEMENT

Toți jucătorii se amăgeau cu mirajul revenirii pe prima scenă: „Ideea e că sperai să promovezi și să îți mai recuperezi o parte din banii ăia. După ce se scădeau cheltuielile, ni se mai împărțeau banii din biletele d eintrare la meci. Acum că stau și mă gândesc, mi se pare extraordinar de frumos că am reușit să facem ce am făcut atunci”.

Rapid e acum un club extrem de stabil din punct de vedere financiar, lucru remarcat și de Drăghia: „Mi se pare că e cam cea mai bună perioadă pe care am prins-o eu la Rapid”. 

ADVERTISEMENT

„Suflet de rapidist” e LIVE pe FANATIK.RO în fiecare marți, cu începere de la ora 13:30. Emisiunea apare ÎN PREMIERĂ pe Facebook și pe YouTube joia, de la 10:30.

ADVERTISEMENT
Tags: