Sport

Ultimele vești despre jucătorul de la AS Roma care s-a prăbușit din senin pe gazon. Va fi externat. Update

Un moment șocant s-a petrecut la Udinese - AS Roma, atunci când Evan Ndicka s-a prăbușit pe teren. Din fericire, starea ivorianului este bună și urmează să fie externat.
15.04.2024 | 16:55
Ultimele vesti despre jucatorul de la AS Roma care sa prabusit din senin pe gazon Va fi externat Update
Un moment șocant s-a petrecut la meciul Udinese - AS Roma, atunci când un jucător al oaspeților s-a prăbușit pe teren și a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Sursă foto: kicker.de
ADVERTISEMENT
15-04-2024
14:00

Evan Ndicka va fi externat

Fotbalistul echipei AS Roma, Evan Ndicka, care s-a prăbușit pe teren la partida cu Udinese, a trecut testele medicale și urmează să fie externat din spital.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, ultimele teste efectuate au fost încurajatoare, iar medicii de la spitalul Santa Maria della Misericordia au decis să-l lase să plece acasă.

Chiar dacă nu s-a dat publicității cauza faptului pentru care fundașul central a căzut pe teren, se pare că a fost vorba de un preinfarct.

În urma acestui moment terifiant, arbitrul Luca Pairetto a decis să abandoneze definitiv jocul. Decizia a fost luată după ce în prealabil s-a consultat cu staff-urile celor două echipe și cu observatorul partidei.

Evan Ndicka, la un pas de tragedie în Udinese – AS Roma

În minutul 71 al întâlnirii de la Udine, din etapa a 32-a din Serie A, jucătorul formației AS Roma, Evan Ndicka, s-a prăbușit la pământ acuzând probleme cardiace și a fost foarte aproape de o tragedie.

ADVERTISEMENT

Pe imagini se vede cum fundașul central ivorian se trântește pe gazon și se apasă cu mâna în zona inimii. Primul care își dă seama de problemele fotbalistului este antrenorul Daniele De Rossi, care le face semn medicilor să intre de urgență pe gazon.

Între timp, avertizat de jucătorii de pe teren, ”centralul” Luca Pairetto a mers în apropierea lui Ndicka și a cerut și el intervenția doctorilor, care au ajuns lângă fundașul ivorian având cu ei și defibrilatorul.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu a fost nevoie de folosirea lui, Evan Ndicka fiind conștient. El a fost scos pe targă de pe teren și dus la vestiare. După ce starea sa a fost evaluată, a fost transportat la spital acolo unde va rămâne peste noapte pentru mai multe investigații.

Când se va relua întâlnirea

Imediat după ce elevul său a părăsit terenul, Daniele De Rossi i-a cerut permisiunea arbitrului să meargă la vestiare pentru a vedea care este starea acestuia. După 2 minute el a revenit pe teren și a dat asigurări că totul este în regulă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, s-a luat decizia ca partida să fie suspendată definitiv. Conform Corriere dello Sport, jocul va fi reluat din minutul 71, de la scorul de 1-1. Există posibilitatea ca meciul să continue luni, 15 aprilie.

Ar fi varianta cea mai la îndemână, în ciuda faptului că AS Roma are de jucat joi, 18 aprilie, pe teren propriu, returul cu AC Milan din sferturile de finală ale Europa League și ar avea nevoie de timp de recuperare.

ADVERTISEMENT

Un moment teribil s-a petrecut și în Premier League, acolo unde puștiul George Earthy (19 ani) a suferit o accidentare groaznică în meciul West Ham – Fulham, după ce s-a ciocnit cap în cap cu coechipierul său Edson Alvarez.

ADVERTISEMENT
Tags: