Sport

Un jucător din Ligue 1 a fost condamnat la 8 luni de închisoare după o postare pe Social Media

Un jucător din Ligue 1 a fost condamnat la 8 luni de închisoare după ce a postat un mesaj pe Social Media cu titlul "o zi neagră împotriva evreilor".
03.01.2024 | 23:07
Un jucator din Ligue 1 a fost condamnat la 8 luni de inchisoare dupa o postare pe Social Media
Youcef Atal este un jucător din Ligue 1 care a fost condamnat la 8 luni de închisoare după ce a postat un mesaj pe Social Media cu titlul "o zi neagră împotriva evreilor". Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Prin postarea de pe Social Media în care a apărut și mesajul “o zi neagră împotriva evreilor”, un jucător din Ligue 1 a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare. Textul instigă la ură pe motive religioase și reprezintă spusele unui predicator palestinian.

Un jucător din Ligue 1 a fost condamnat la 8 luni de închisoare după o postare pe Social Media

Youcef Atal, jucător din Ligue 1, are 27 de ani și este fundașul dreapta al celor de la OGC Nice. Algerianul se confruntă acum cu o situație foarte grea. Fotbalistul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare după ce a postat un mesaj controversat pe Social Media.

ADVERTISEMENT

În urma acestei postări, Youcef Atal a fost exclus din lotul lui Nice încă de la începutul lunii octombrie. Potrivit celor de la News.ro, tribunalul penal a decis ca algerianul să plătească o amendă în valoare de 45.000 de euro. Dar și să publice pe banii săi condamnarea în cotidianul regional Nice-Matin şi în ziarul Le Monde.

Youcef Atal, reacție după mesajul controversat

Fundașul dreapta a publicat un mesaj în luna octombrie prin care și-a cerut scuze în urma textului postat care are legătură cu conflictul dintre Israel și Hamas. Cu toate că a fost suspendat în Ligue 1, Atal a fost convocat la naționala Algeriei pentru Cupa Africii pe Națiuni. Turneul va avea loc în perioada 13 ianuarie – 11 februarie.

ADVERTISEMENT

“Îmi dau seama că postarea mea a şocat mulţi oameni, ceea ce nu a fost în intenţia mea şi îmi cer scuze. Aş dori să-mi clarific punctul de vedere fără nicio ambiguitate.

Condamn ferm toate formele de violenţă, oriunde în lume şi susţin toate victimele. Nu voi susţine niciodată un mesaj de ură. Pacea este un ideal în care cred cu tărie”, a fost mesajul lui Youcef Atal.

ADVERTISEMENT

Youcef Atal a ajuns la Nice în 2018, când a fost cumpărat de la Kortrijk pentru trei milioane de euro. A adunat 115 meciuri, 12 goluri și opt pase de gol pentru Nice. Printre alții, a fost antrenat în 14 meciuri de Adrian Ursea. A lucrat și cu alți antrenori importanți precum Parick Vieira, Christophe Galtier ori Lucien Favre.

  • 29 de meciuri și două goluri a adunat Youcef Atal pentru naționala Algeriei, alături de care a câștigat, în 2019, Cupa Africii pe Națiuni
ADVERTISEMENT
Tags: