ADVERTISEMENT
News

Un jurnalist din Mexic a fost găsit decapitat. Acesta a scris mai multe materiale despre crimele din țara sa

Autor: Adrian Baciu | 10.09.2020 | 16:27
Un jurnalist din Mexic a fost găsit decapitat. Acesta a scris mai multe materiale despre crimele din țara sa
Un jurnalist din Mexic a fost găsit decapitat. Acesta a scris mai materiale despre crimele din țara sa. Sursa foto: tribunalibrenoticias.com

Final cumplit pentru un jurnalist de investigații din Mexic. Acesta a fost găsit mort, decapitat, la circa 100 de kilometri distanță de Capitală.

ADVERTISEMENT

Recent, Julio Valdivia, publicase o serie importantă de materiale în care vorbea despre despre crimele violente care au loc în statul din America de Nord.

Poliția a găsit cadavrul omului de presă pe o linie ferată din orașul Veracruz, situat în în municipalitatea Tezonapa.

ADVERTISEMENT

Jurnalist mexican, găsit decapitat după ce a scris despre crimele din țara sa

Meseria de jurnalist se dovedește una extrem de riscantă peste tot în lume. În această săptămână, un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din statul Veracruz de pe Coasta Golfului a fost găsit decapitat miercuri, a informat presa locală din Mexic, conform The Star.

Julio Valdivia, un ziarist în vârstă de 44 de ani, s-a axat pe jurnalismul ”nota roja” care se concentrează pe crime şi violențe.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a publicat mai multe anchete pe această temă a infracționalității și a crimelor, corpul lui a fost găsit, decapitat, în municipalitatea Tezonapa, la aproximativ 100 de kilometri de capitala statului, Veracruz, scrie sursa citată.

Inițial, un ziarist de la publicația Diario El Mundo din Veracruz a lansat zvonul că Valdivia ar fi fost ucis într-un accident de tren, dar acest lucru a fost exclus de către parchet.

ADVERTISEMENT

Valdivia, al patrulea jurnalist din Mexic ucis în 2020

Presa din Mexic notează că Julio Valdivia este al patrulea jurnalist ucis în Mexic anul acesta. ”Condamnăm uciderea lui Julio Valdivia”, a declarat guvernatorul din Veracruz pe contul său de Twitter.

Un grup local de protecție a presei, cunoscut sub numele de CEAPP, a afirmat că Valdivia nu a beneficiat de măsuri suplimentare de protecție, deoarece nu a anunțat că se confruntă cu amenințări la adresa securității sale. În acest caz, grupul a cerut autorităților să facă lumină cât mai repede asupra crimei.

ADVERTISEMENT

Din statistica prezentată de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, în 2019, aproximativ jumătate din toate crimele ce au vizat jurnaliști în întreaga lume au avut loc în Mexic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!