Life

Un mare actor al României s-a stins din viață: “Nu ne-ar ajunge 10 vieți să-ți mulțumim”

Un mare actor al României s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut chiar de instituția la care acesta a activat în ultimii ani.
13.04.2024 | 12:03
Un mare actor al Romaniei sa stins din viata Nu near ajunge 10 vieti sati multumim
Un mare actor al României s-a stins din viață. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un mare actor al României s-a stins din viață. A jucat în numeroase piese celebre și fiind extrem de apreciat. Colegii săi sunt devastați de pierderea suferită și au publicat mai multe mesaje pe social-media.

Un mare actor al României s-a stins din viață

Un mare actor al României s-a stins din viață. Este vorba despre actorul Constantin Cojocaru. Acesta s-a stins din viață la 78 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de Unteatru. De altfel aici, actorul a jucat frecvent în ultima parte a carierei sale.

ADVERTISEMENT

„Drum bun, Constantin Cojocaru! Nu ne-ar ajunge 10 vieți să-ți mulțumim”, a fost mesajul postat de Unteatru, pe pagina oficială de Facebook. Iar comentariile ai început să curgă.

Constantin Cojocaru era cunoscut printre colegi sub numele de “Țâcă” Cojocaru. El s-a născut în satul Borolea din județul Botoșani și a știut încă din adolescență ce vrea să facă mai departe.

ADVERTISEMENT

Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, în 1966. Câțiva ani mai târziu, acesta a reușit să își și îndeplinească visul.

Constantin Cojocaru a murit la 78 de ani

Cu pași mici dar siguri, Constantin Cojocaru s-a angajat ca actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Aici, el a lucrat până în anul 1975, iar mai apoi a decis să se mute la București.

ADVERTISEMENT

Marele actor al României care s-a stins din viață a fost angajat până în 2001 la Teatrul Odeon. Ulterior au urmat mai multe colaborări cu diferite instituții din Capitală, printre care s-a numărat și Unteatru.

Constantin Cojocaru a avut o carieră bogată. A jucat în peste 40 de filme, dar și pe scenă. Exemplu este chiar celebrul film Moromeții, în regia lui Stere Gulea. Totodată, el a mai jucat și în filmul Câinii, în Bacalaureat, dar și în Aniversarea și Trei zile până la Crăciun.

ADVERTISEMENT

Vestea morții sale i-a întristat pe mulți colegi de breaslă. O mulțime de persoane au distribuit mesaje în memoria lui Constantin Cojocaru. Dorina Chiriac spre exemplu l-a catalogat pe marele actor ca fiind muncitor și totodată, un om valoros.

„Și pentru că marele actor a muncit și a iubit smerit, pentru că a umblat mereu cu lumina pe care numai copilul mic o mai are înainte să învețe să mintă, i s-a zis Țâcă. Puțini actori sunt dragi altor actori. A plecat Țâcă. A rămas Constantin Cojocaru”, a scris Dorina Chiriac pe Facebook.

ADVERTISEMENT