Sport

Doliu la Manchester United! A murit soția lui Alex Ferguson

Legendarul antrenor Alex Ferguson are parte de momente delicate, după ce soția sa, Cathy, a murit la vârsta de 84 de ani.
06.10.2023 | 19:45
Doliu la Manchester United A murit sotia lui Alex Ferguson
Legendarul antrenor Alex Ferguson are parte de momente delicate, după ce soția sa, Cathy, a murit la vârsta de 84 de ani. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Sir Alex, omul care a transformat Manchester United în cel mai important club din Anglia, a revenit în urmă cu un an pe Old Trafford, fiind cooptat într-un grup care oferă soluții pentru reorganizarea activității.

Soția lui Alex Ferguson a murit

Înaintea partidei pe care Manchester United o va juca sâmbătă, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Brentford, în etapa a 8-a din Premier League, o veste teribilă a zguduit comunitatea ”diavolilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Cathy, soția legendarului manager Alex Ferguson, a murit la vârsta de 84 de ani, iar anunțul a fost făcut chiar de familie. ”Suntem profund întristați să confirmăm moartea lui Lady Cathy Ferguson. Cerem intimitate în acest moment”, se arată în comunicatul familiei.

”Toată lumea de la Manchester United transmite sincere condoleanțe lui Sir Alex Ferguson și familiei sale după moartea lui Lady Cathy, o soție, mamă, soră, bunică și străbunică iubită și un turn de putere pentru Sir Alex de-a lungul carierei sale”, este mesajul postat de Manchester United.

ADVERTISEMENT

În memoria ei, jucătorii lui Erik ten Hag vor purta banderole de negre la partida cu Brentford. De asemenea, drapelele cu sigla lui Manchester United de la Old Trafford au fost coborâte în bernă pentru a o omagia pe Cathy Ferguson.

Alex Ferguson, cuvinte măgulitoare pentru soția sa

Cathy și Sir Alex Ferguson s-au cunoscut în 1964, în timp ce amândoi lucrau la o fabrică de mașini de scris din cartierul Govan din Glasgow. Cei doi s-au căsătorit în 1966 și au petrecut 57 de ani ca soț și soție. Ei au trei fii, Marko și gemenii Jason și Darren, ultimul dintre aceștia fiind managerul formației Peterborough.

ADVERTISEMENT

Când Alex Ferguson și-a anunțat retragerea din funcția de antrenor la Manchester United, în 2013, după aproape 27 de ani, el a avut numai cuvinte de laudă pentru soția sa, considerând că fără ajutorul ei nu ar fi reușit.

”Trebuie să mulțumesc familiei pentru dragostea și suportul pe care mi le-au arătat permanent. Cathy a fost o figură marcantă a carierei mele, a fost o stâncă! Mi-a dat curaj și stabilitate. Cuvintele nu pot exprima ce a însemnat ea pentru mine”, a spus Ferguson atunci.

ADVERTISEMENT

În 2018, când Alex Ferguson a suferit o hemoragie care i-a pus viața în pericol, soția sa a fost alături de el. Dată fiind iubirea atât de mare dintre ei, Jason, fiul lor, povestea că tatăl său a făcut inclusiv scrisori de adio pentru iubirea vieții lui, în timpul recuperării.


  • 2,10 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „x2” la meciul Manchester United – Brentford

ADVERTISEMENT