News

Un medic, 11 asistenți și un pacient de la Dorohoi, oficial infectați cu COVID-19

03.05.2020 | 14:46
Un medic 11 asistenti si un pacient de la Dorohoi oficial infectati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Un medic, 11 asistenți de pe Secţia chirurgie și un pacient de la Spitalul Municipal Dorohoi sunt oficial infectați cu virusul COVID-19. Anunțul a fost confirmat chiar de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Un medic, 11 asistenți și un pacient de la Dorohoi, oficial infectați cu COVID-19.

Trebuie specificat că personalul medical şi pacientul confirmaţi cu COVID-19 fac parte din lotul de peste 40 de persoane care au fost testate la finalul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Despre toți se știa că au intrat în contact cu alte opt cadre medicale de la spitalul din Dorohoi care erau infectate cu noul coronavirus şi care au fost spitalizate de urgență.

47 de cadre medicale cu COVID-19 la Dorohoi

Concret, în acest moment, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi infectate cu coronavirus se ridică la 47.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că spitalul din Dorohoi este cea de-a doua unitate spitalicească din judeţ după numărul de cadre medicale infectate.

Cel mai mare număr a fost înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani, acolo unde există cel puţin 125 de îmbolnăviri în rândul personalului medical şi auxiliar.

ADVERTISEMENT

”Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 780 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi şi Maramureş, au decedat.

ADVERTISEMENT

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au anunțat și autorităţile despre situația coronavirusului în țară.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: