News

Un medic care tratează pacienții cu COVID-19 și-a lipit poza cu chipul său pe combinezon: ”Simt că ești mai aproape de ei”

22.04.2020 | 10:49
Un medic care trateaza pacientii cu COVID19 sia lipit poza cu chipul sau pe combinezon Simt ca esti mai aproape de ei
ADVERTISEMENT

Un medic cardiolog de la Spitalul Municipal din Timișoara și-a lipit poza cu chipul său pe combinezon în încercarea de a le da încredere pacienților cu coronavirus pe care îi tratează.

Un medic și-a lipit poza cu chipul său pe combinezon

Medicul Tudor Pârvănescu, care face gărzi în secția de dermatologie a Spitalului Municipal de Urgență Timișoara a decis să-și lipească pe combinezon o poză cu chipul său pentru ca pacienții să știe de cine sunt tratați.

ADVERTISEMENT

”Am văzut undeva în Italia. Ideea principală este că oamenii tind mai mult să se ascundă decât să ajute, în situații tensionate”, a declarat pentru Mediafax, doctorul în vârstă de 30 de ani.

Medicul a explicat gestul său prin faptul că a vrut să le inducă pacienților ideea că nu se ascunde în spatele combinezonului sau a măștii de protecție și și-a dorit ca aceștia să știe cine are grijă de sănătatea lor.

ADVERTISEMENT

Pacienții au început să-l întrebe de viața personală

Tudor Pârvănescu a mai spus că ideea sa le-a adus mai multă liniște pacienților, aceștia fiind mulțumiți de faptul că îl pot vedea măcar într-o fotografie pe medicul care îi îngrijește.

”În momentul când intri în salon cu poza pe piept, pacienții simt că ești mai aproape de ei. Îi vezi zâmbitori, fericiți și optimiști”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, doctorul cardiolog de la Spitalul Municipal din Timișoara a precizat că pacienții au început să-l întrebe de viața personală: ”Cine ești? De unde vii? Ești căsătorit?”.

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 9.242, iar cel al deceselor este de 507.

ADVERTISEMENT

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie începând de miercuri în Timișoara, ca măsură de prevenție a răspândirii noului tip de coronavirus. Hotărârea a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență a Timișoarei, la cererea primarului Nicolaae Robu.

ADVERTISEMENT