News

Un medic infectat cu Covid-19 a dat în judecată Ministerul Sănătății și alte cinci instituții. Care este motivul acțiunii și decizia instanței

10.07.2020 | 12:22
Un medic infectat cu Covid19 a dat in judecata Ministerul Sanatatii si alte cinci institutii Care este motivul actiunii si decizia instantei
ADVERTISEMENT

Nu doar cetățenii simplii se opun internărilor forțate, ci și medicii. Recent, un cadru sanitar din Iași, infectat cu Covid-19, a dat în judecată Ministerul Sănătății și alte cinci instituții pentru a fi externat.

Medicul din Moldova, de profesie ginecolog, acuză autoritățile că l-au internat cu forța în spital, fapt pentru care și-a căutat dreptatea în instanță.

ADVERTISEMENT

Acesta a cerut în instanță să fie externat de urgență și să i se permită să rămână în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului curant.

Un medic din Iași, infectat cu Covid-19, a dat în judecată șase instituții, în frunte cu Ministerul Sănătății

La finele lunii iunie, medicul ginecolog din Iași a fost confirmat cu noul tip de coronavirus. La acea dată a avut loc o anchetă epidemiologica în spitalul în care făcea un stagiu, după ce un alt cadru medical a fost testat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Întrucât solicitarea de a sta izolat la domiciliu nu i-a fost acceptată, doctorul în cauză a dat în judecată Spitalul de Boli Infecțioase, Ministerul Sănătăţii, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, IGSU, dar și Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Iaşi.

Din păcate pentru cadrul medical revoltat, judecătorii au decis, însă, că cererea de externare de urgenţă nu se justifică.

ADVERTISEMENT

Ce spun șefii Spitalului din Iași despre acest caz

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a vorbit la Digi24 despre acest caz: ”Un doctor ne-a dat în judecată că a stat în spital având o formă cu noul coronavirus uşoară.

Spitalul a câştigat acest proces, de unde rezultă că magistraţii de la Judecătoria Iaşi au înţeles faptul că un pacient cu o astfel de infecţie poate fi o sursă de infecţie, deci, aş spune eu, au judecat în litera şi spiritul legii”.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, medicul ieșean a fost nevoit să respecte hotărârea judecătorilor și să-și continue tratamentul, în spital.

În această perioadă, medicii infecţioniști au spus că au fost numeroși pacienţi cu COVID-19 care nu înţelegeau de ce e necesar să rămână internaţi, însă cazul de la Iași, cu acționarea în judecată, a fost unul în premieră.

ADVERTISEMENT