News

Un muncitor din Vaslui a murit strivit de un zid. Fiul său a asistat îngrozit la întreaga scenă

Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Bărbatul intrase în stop cardio-respirator și medicii s-au luptat zeci de minute să-l salveze.
22.04.2024 | 18:06
Un muncitor din Vaslui a murit strivit de un zid Fiul sau a asistat ingrozit la intreaga scena
Un muncitor din Vaslui a murit strivit de un zid. Fiul său a asistat îngrozit la întreaga scenă
ADVERTISEMENT

Din păcate, așa cum scrie și presa locală, eforturile acestora de a-l resuscita au fost în zadar, pentru că bărbatul a murit în cele din urmă în spital. Incidentul a avut loc în comuna Mânjești, acolo unde bărbatul în vârstă de 64 de ani muncea la o casă. Cel care a sunat la 112 a fost fiul victimei, care a asistat la întreaga scenă.

Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el

La fața locului au ajuns mai multe echipaje, printre care o ambulanță SMURD. cu toate că suferise foarte multe traumatisme, bărbatul era conștient la momentul sosirii medicilor, însă pe drumul spre spital starea sa s-a înrăutățit considerabil. În cele din urmă medicii au fost nevoiți să constate decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

”În drum spre Spitalul Vaslui pacientul a instalat un stop cardio-respirator pentru care s-au inţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonară. Pacientul a fost predat în stare critică la UPU Vaslui”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui. Conform News.ro, bărbatul renova o locuință alături de fiul său.

”La Manjești, a fost o solicitare pentru un bărbat în vârstă de 64 de ani, peste care a căzut un zid de beton. Apelul a fost făcut de fiul său. A fost trimisă o ambulanță SAJ C2 cu medic care a găsit pacientul conștient, dar cu diverse traumatisme.

ADVERTISEMENT

În drum spre Spitalul Vaslui, pacientul a instalat un stop cardiorespirator pentru care s-au inițiat manevre de resuscitare cardiopulmonară. Pacientul a fost predat în stare critică la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, au anunțat și reprezentanții SAJ Vaslui.

Anchetatorii vor stabili acum ce s-a întâmplat cu exactitate cu acel zid, în timp ce familia îndurerată se va pregăti de înmormântare. Rudele spun că bărbatul era foarte priceput în meseria sa și nu se știe momentan de ce acel zid s-a prăbușit, conform Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT

Doi români au murit în Franța după ce un zid s-a prăbușit peste ei

Cazul seamănă izbitor cu cel din Franța de la începutul anului 2024. Atunci, doi tineri muncitori mureau după ce un zid se prăbușea fără ei. Din păcate salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victime, care au rămas blocate sub dărâmături. Accidentul de muncă s-a produs pe un șantier din Istres, Franța.

Anchetatorii au stabilit atunci că un zid de sprijin s-a prăbușit, însă era neclar motivul prăbușirii. La fel ca și în Vaslui, muncitorii erau un tată (52 de ani) și un fiu (21 de ani), angajați legal pe acel șantier. Tatăl a murit pe loc, strivit, iar fiul a fost scos de sub dărâmături și a murit în elicopterul trimis să-l transporte la spital.

ADVERTISEMENT

Cea care a chemat pompierii a fost mama și soția celor doi, care a asistat la întreaga scenă. ”Ancheta va trebui să stabilească dacă au fost respectate regulile de siguranță la locul de muncă și va stabili responsabilități, dacă există”, declara atunci procurorul din Aix-en-Provence, Jean-Luc Blachon. La fața locului au fost trimiși atunci nu mai puțin de 30 de pompieri, care i-au scos pe cei doi de sub zid.

ADVERTISEMENT