News

Un muncitor român a murit în chinuri în Italia. Și-a tăiat gâtul din greșeală, în timp ce făcea lucrări de renovare

Un muncitor român și-a găsit sfârșitul într-un apartament din Italia. Este vorba despre un accident de muncă. Bărbatul și-a tăiat gâtul din greșeală.
05.05.2023 | 19:02
Un muncitor roman a murit in chinuri in Italia Sia taiat gatul din greseala in timp ce facea lucrari de renovare
Un muncitor român a murit în chinuri groaznice. Foto: captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un muncitor român a murit în chinuri groaznice în Italia. Bărbatul efectua lucrări de renovare într-un apartament din Roma. Tragedia s-a produs, joi după-amiază, în cartierul Tor di Quinto, iar acum polițiștii italieni investighează cazul și stabilesc circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Un muncitor român a murit în chinuri groaznice în Italia

Potrivit presei locale, românul folosea un polizor unghiular în timp ce lucra la renovarea unui apartament. Oamenii legii cred că e vorba despre un accident de muncă. Un instrument “i-ar fi scăpat din mâini și i-a tăiat gâtul”. Românul a murit în câteva minute, în urma hemoragiei masive, rana suferită fiind incompatibilă cu viața.

ADVERTISEMENT

Colegii acestuia au solicitat ajutorul medicilor, însă bărbatul nu a putut fi salvat. Oamenii legii vor efectua cercetări, în urma cărora vor afla dacă muncitorul român activa în condiții de siguranță și dacă nu erau încălcate normele generale de protecția muncii.

Autoritățile locale au derulat o serie de verificări în apartamentul în care s-a produs evenimentul tragic. Cadavrul bărbatului a fost preluat pentru autopsie. Românul care a decedat în urma unui teribil accident de muncă avea 43 de ani.

ADVERTISEMENT

Încă un muncitor român a decedat la locul de muncă

Tot mai mulți muncitori români mor în Italia. Un groaznic accident de muncă s-a soldat cu moartea unui concetățean de-al nostru în regiunea Trentino Alto Adige, unde un tânăr de doar 25 de ani a murit strivit de un copac. Tragedia s-a produs în pădurile de pe Valea Badia, în apropierea localității Pradat, din provincia Bolzano.

Muncitorul român “a participat în lucrările forestiere când a fost strivit de trunchiul unui copac”. Pomul i-a căzut peste torace. Din păcate,  traumele suferite în acest accident de muncă au fost incompatibile cu viața. La fața locului au ajuns carabinierii, salvamontiștii, cadrele medicale cu elicopterul „Aiut Alpin Dolomites”, însă românul a decedat. Oamenii legii au discutat cu martorii oculari ai accidentului și au demarat o anchetă.

ADVERTISEMENT

Românii care au avut un accident de muncă pot apela la ajutorul INAIL

În cazul în care un muncitor rămân este victima unui accident de muncă produs “la locul de muncă sau pe traseul dintre locuință și locul de muncă”, acesta trebuie: să anunțe imediat angajatorii; să se deplaseze imediat la Urgență sau să se adreseze medicului de familie, care va fi înștiințat că muncitorul s-a rănit în timp ce a prestat servicii; să descrie circumstanțele în care s-a produs accidentul; să solicite un certificat medical în mai multe exemplare, care va indica diagnosticul pacientului; certificatul medical va fi trimis angajatorului.

În cazul în care muncitorul a decedat în urma unui accident la muncă, familia acestuia poaste să se adreseze la Institutul Național pentru Asigurarea împotriva Accidentelor de Muncă și Bolilor Profesionale (INAIL).

ADVERTISEMENT

Familiile muncitorilor decedați la locul de muncă obțin ajutoare

Potrivit  Ghidului lucrătorului român în Italia, familia persoanelor decedate poate să obțină “Ajutorul pentru înmormântare: o prestaţie acordată urmaşilor care au dreptul la rentă sau în lipsa acestora, celor care demonstrează că au suportat cheltuielile de înmormântare a lucrătorului (suma este recalculată anual prin intermediul unui decret ministerial)”.

Familia persoanelor decedate poate apela și la  “Acordarea unei sume din Fondul de sprijinire a rudelor victimelor accidentelor grave de muncă, creat prin art. 1, paragraful 1187, Legea nr. 296/2006: se acordă aceloraşi persoane care au dreptul la obţinerea rentei pentru urmaşi.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: