News

Un nou accident teribil cu un ATV în prim plan. Trei persoane au fost rănite grav

Un nou accident teribil cu un ATV în prim plan s-a produs în țara noastră, de data aceasta pe străzile din județul Iași. Trei persoane au fost rănite.
19.06.2023 | 11:39
Un nou accident teribil cu un ATV in prim plan Trei persoane au fost ranite grav
Un nou accident teribil cu un ATV. Foto: BZI
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, trei persoane au fost rănite după ce ATV-ul pe care se aflau oamenii s-a izbit violent de un stâlp. În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, semn că oamenii au riscat enorm când s-au urcat pe ATV.

Un nou accident teribil cu un ATV în prim plan

Accidentul s-a produs pe raza localității Tomești, din județul Iași, iar la fața locului s-au deplasat două ambulanțe, precum și un echipaj SMURD, iar cele trei persoane rănite au ajuns la diverse spitale din Iași. Șoferul ATV-ului era un tânăr de 33 de ani care a suferit mai multe fracturi în zona spatelui și la braț, dar și la față.

ADVERTISEMENT

Un alt pasager în vârstă de 53 de ani a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie cu o leziune cerebrală, în timp ce al treilea pasager, un bărbat în vârstă de 31 de ani, s-a ales cu o fractură deschisă la picior și a fost operat la Spitalul Sfântul Spiridon. Medicii au transmis că șansele de supraviețuire ale șoferului sunt reduse, din cauza rănilor grave suferite, conform News.ro.

”Sperăm într-un prognostic favorabil pentru toate cele trei persoane. Pentru conducătorul ATV suntem rezervaţi, din cauza complexităţii leziunilor”, a declarat medicul Diana Cimpoeșu, reprezentant al UPU-SMURD Iași. Șoferul nu a putut fi testat alcoolscopic din cauza rănilor, însă i-au fost recoltate mostre biologice pentru a-i fi stabilită alcoolemia.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat, de asemenea, că ATV-ul nu mai avea autorizație de a circula pe drumuri publice din luna decembrie a anului trecut, astfel că oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Astfel de accidente de ATV sunt tot mai dese în România, cel mai recent fiind cel al lui Marian și Adelin, un tată și un fiu care au murit după ce au intrat cu ATV-ul într-un stâlp. Accidentul s-a produs în urmă cu mai multe săptămâni într-o localitate din Giurgiu și se pare că bărbatul nu avea permis de conducere. Mai mult, l-ar fi lăsat pe fiul său de 9 ani să manevreze ATV-ul.

ADVERTISEMENT

Imaginile impactului au fost surprinse de o cameră de supraveghere, iar anchetatorii au constatat că bărbatul a murit pe loc după ce a fost proiectat în gardul unei case. La fața locului a ajuns un elicopter SMURD pentru a-l transporta pe copil la spital, însă acesta a murit între timp și nu a mai putut fi salvat.

Vecinii spun că Marian nu avea permis de conducere, însă se urca des pe ATV cu mare încredere, mai ales că deținea un tractor pe care-l folosea la muncile câmpului, deci avea încredere în experiența sa. Tată a doi copii, după ce soția murise în urmă cu mai multe luni după o lungă suferință, Marian a lăsat acum în urmă un băiat orfan de ambii părinți.

ADVERTISEMENT

“Ieri a fost prima dată când l-a scos, când a plecat cu ATV-ul. Mergea foarte încet că era cu copilul”, povestește un vecin. Conform legii, oricine se urcă pe un vehicul care depășește o viteză de 25 de kilometri pe oră e obligat să aibă un permis de conducere, iar în acest caz era vorba despre permisul categoria B.

ADVERTISEMENT